Υποψίες για υπόθαλψη εγκληματιών στην Παλάσα από την αλβανική αστυνομία

Υποψίες για υπόθαλψη εγκληματιών στην Παλάσα από την αλβανική αστυνομία

Ο Αλβανος καθηγητής εγκληματολογίας Ervin Karamuço επανάφερε στο προσκήνιο ένα γεγονός που αφορά μία σοκαριστική κλοπή η οποία έγινε πέρυσι τον Αύγουστο στην Παλάσα της Χιμάρας.

Τότε άγνωστοι είχανε εισβάλει σε 6 χώρους τουριστικής διαμονής όπου διέμεναν κάποιοι ξένοι παραθεριστές, όπου μεταξύ αυτών υπήρχαν και 2 υφυπουργοί από το Κόσοβο. Οι δράστες – που μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστοι – και ενώ οι άνθρωποι κοιμόταν, έκλεψαν τα πορτοφόλια τους, ενώ δεν έκλεψαν καμία ηλεκτρονική συσκευή, φοβούμενοι μην τους ανακαλύψουν.

Της όλη υπόθεσης επιλήφθηκε η Αστυνομία Χιμάρας, η οποία και έκανε λόγω για γνωστούς δράστες που είχαν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις τους, μέχρι και σήμερα, δεν έγινε καμία σύλληψη.

Τέλος, ο εν λόγω εισαγγελέας, συσχετίζει την Αστυνομία της Χιμάρας για σύμπραξη με τη συγκεκριμένη ληστρική συμμορία και υπόθαλψη, ενώ θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε συλλήψεις μιας και γνωρίζει ποιοι είναι.

«Σήμερα, μετά από ένα χρόνο, δεν έχουν ανακαλυφθεί, παρόλο που η αστυνομία ξέρει ποιοι είναι», δήλωσε Karamuço στα αλβανικά μέσα ενημέρωση.

Εκείνο όμως που δημιουργεί ερωτηματικά, δεν είναι μόνο το γεγονός της κλοπής, η οποία συνέβη αιφνιδιαστικά και θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμη και σε έγκλημα, αλλά η παρέμβαση του εγκληματολόγου που συνδέει την αλβανική αστυνομία με ένα τέτοιο περιστατικό. Ακόμη, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί σε έναν τόπο όπου διαβιοί η Ελληνική μειονότητα, οι αρχές συνεργάζονται με τους εγκληματίες.

Το θέμα χρήζει άμεσης διαλεύκανσης και σύλληψης των δραστών. Τελικά ποιος μπορεί να εγγυηθεί στους ντόπιους κατοίκους της Παλάσας, που έχουν ακόμη νωπές τις μνήμες από τους εγκληματίες, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Χιμάρας, την ασφάλεια;

Σε μια χώρα που όπως αναφέρουν οι ξένοι, προχωράει για την Ευρώπη, πως γίνεται να υπάρχουν έστω και οι υπαινιγμοί πως η αστυνομία της υποθάλπει το οργανωμένο έγκλημα;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου