Τα «τριαντάφυλλα της Τσαμουριάς» στην καρδιά της Ελληνικής μειονότητας

Τα «τριαντάφυλλα της Τσαμουριάς» στην καρδιά της Ελληνικής μειονότητας

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τσάμηδες με τις ανιστόρητες τοποθετήσεις τους και την έξαρση του αλβανικού εθνικισμού.

Σήμερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υποτιθέμενο «νεκροταφείο των θυμάτων της γενοκτονίας» στην περιοχή Κλόγερη της Τζάρας, κοντά στους Άγιους Σαράντα και στα όρια με τον ελληνικό – μειονοτικό Δήμο Φοινικαίων.

Εδώ και μία εβδομάδα οι οργανώσεις τους διοργάνωσαν, εβδομάδα «μνήμης» για τα θύματα των Ελλήνων «εγκληματιών» όπως λένε.

Εκτός των άλλων, φέτος στις εκδηλώσεις τους συμμετείχαν και. Αλβανοί από τα Σκόπια.

Επίσης οι Τσάμηδες κάνουν λόγω για χιλιάδες «θύματα» της «γενοκτονίας» και της «εθνοκάθαρσης» που υπέστησαν οι πρόγονοί τους από τους Έλληνες.

«Σε ανάμνηση της 77ης επετείου της Γενοκτονίας από τους Έλληνες βάζουμε στο μνημείο τα τριαντάφυλλα της Τσαμουριάς. Υπάρχουν 300 χιλιάδες Αλβανοί της Τσαμουριάς που είμαστε εδώ με το σώμα και με την καρδιά στην Τσαμουριά λόγω αυτής της μεγάλης αδικίας… Αυτή η εθνοκάθαρση ήταν από τις πιο άγριες στην παγκόσμια ιστορία που συνεχίζει να έχει επιπτώσεις γιατί σήμερα δεν μπορούμε να έχουμε όσα μας άνηκαν, τα δικαιώματά μας και τις περιουσίες μας» ανέφερε ο Σεπτίμ Ιντρίζι πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων.

Σε μια περίοδο όπου η Αλβανία προσπαθεί να ενταχθεί στους κόλπους της ΕΕ και να αλλάξει γραμμή πλεύσης, η Τουρκία συνεχίζει να καλλιεργεί και να ενθαρρύνει τους Τσάμηδες, προσπαθώντας να θέσει προσκόμματα στην Ελλάδα.

Επίσης η Ελληνική Εθνική Μειονότητα που βρίσκεται μεταξύ των δύο πλευρών, να προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της επιβίωσής της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου