Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στην Άνω Δρόπολη - Χωρίς συγκοινωνία και ρεύμα

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στην Άνω Δρόπολη - Χωρίς συγκοινωνία και ρεύμα

Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών στην Άνω Δρόπολη συγκεντρώθηκαν ξανά στο κέντρο του χωριού των Βρυσερών για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα της απουσίας των δημοσίων συγκοινωνιών.

Οι Δροπολίτες αναφέρουν πως η γραμμή αστικών μεταφορών δεν περνάει από τα χωριά τους, αναγκάζοντάς τους να ταξιδέψουν με ταξί ή με τα πόδια για περισσότερο από 15 χλμ προς τους Γεωργουτσάτες, όπου και ο τελευταίος σταθμός της συγκοινωνίας και από εκεί θα πρέπει να επιβιβαστούν στο λεωφορείο της γραμμής ή σε κάποιο άλλο διερχόμενο όχημα για να μεταβούν στην πόλη του Αργυροκάστρου.

Μέχρι στιγμής 14 χωριά της Άνω Δρόπολης, υπαγόμενα στον Δήμο Δρόπολης και οι συνολικά 500 κάτοικοί τους, παραμένουν αβοήθητοι φοβούμενοι επίσης μην τους προκύψει κάποια δύσκολη ή έκτακτη ανάγκη.

Ενώ υπάρχουν ντόπιοι οδηγοί Έλληνες της μειονότητας που διαθέτουν λεωφορεία, στην περιοχή υφίσταται πια με τις ευλογιές της τωρινής δημοτικής αρχής μονοπώλιο συγκοινωνίας, με ένα ξένο να επωφελείται.

Εκτός από την έλλειψη της αστικής συγκοινωνίας, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επίσης για τις συχνές διακοπές ρεύματος και την έλλειψη βασικών υπηρεσιών για την διαβίωσή τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου