Σύλληψη του Εισαγγελέα των Αγ. Σαράντα καθώς και άλλων συνεργών του

Σύλληψη του Εισαγγελέα των Αγ. Σαράντα καθώς και άλλων συνεργών του

Το Ανώτατο Εισαγγελικό Συμβούλιο της Αλβανίας αποφάσισε ομόφωνα να καθαιρέσει τον Αλβανό Εισαγγελέα των Αγίων Σαράντα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν ανακοίνωσης του μέτρου ασφαλείας «σύλληψη για φυλάκιση» που εκδόθηκε με την απόφαση αριθ. 40, της 17.06.2021 και αριθ. 44, της 21.06.2021, του Πρωτοδικείου κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη σημαντική έρευνα που διενήργησε η SPAK οδήγησε στη σύλληψη του εν λόγω εισαγγελέα, κατηγορούμενος για το ποινικό αδίκημα διαφθοράς, και όχι μόνο. Επίσης, κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας, το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος επέβαλε σύλληψη και περιοριστικά μέτρα σε αρκετά άτομα.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε ποινή στον Ναπολόν Χοντάι, δικαστικό αστυνομικός, στον Μπλεντάρ Χαϊρεντίνι, αξιωματούχο του συλλόγου «Përmeti» (Πρεμετή), στον Κερίμ Ρούτσι, διαιτητή ποδοσφαιρικών αγώνων, στον Γιουλιάν Ζέρα, ύποπτο για διάπραξη ποινικού αδικήματος που αφορά «Άσκηση παράνομης επιρροής σε άτομα που ασκούν δημόσιες λειτουργίες», που διέπραξε σε συνεργασία με τον Εμιλιάν Μιράνι, ύποπτο επίσης για διάπραξη του ποινικού αδικήματος της «άσκησης παράνομης επιρροής σε άτομα που ασκούν δημόσιες λειτουργίες». Το βασικό θέμα της υπόθεσης, αφορά την εμπλοκή τους σε στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, πράγμα που επέφερε στους δράστες πολλά παράνομα κέρδη.

Μετά την σύλληψη των ανωτέρω, οι αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στο γραφείο του εισαγγελέα, κατάσχοντας τα προσωπικά του αντικείμενα.

Η εγκληματικότητα στην Αλβανία συνεχίζει να ανθίζει σε κάθε κρατικό θεσμό και υπηρεσία. Το θέμα όμως είναι πως οι συγκεκριμένες μέθοδοι επηρεάζουν άμεσα και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, καταπατώντας με κάθε άνομο μέσο τα δικαιώματά της και συρρικνώνοντας τον πληθυσμό, ο οποίος οδηγείται στην μετανάστευση ή και στην ριζική εγκατάλειψη του τόπου, καθώς η διαφθορά πλήττει άμεσα και την συμπεριφορά των αρχών προς αυτήν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου