Ομογενείς συνεχάρησαν την Βορειοηπειρώτισσα Εισαγγελέα Μάντλιν Σίγκα στη Νέα Υόρκη

Ομογενείς συνεχάρησαν την Βορειοηπειρώτισσα Εισαγγελέα Μάντλιν Σίγκα στη Νέα Υόρκη

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») Ελληνοαμερικανοί νομικοί και δικαστικοί λειτουργοί, για την υπερψήφιση και τοποθέτηση της ομογενούς Μάντλιν Σίγκα (Madeline Singas) στην έδρα του Πολιτειακού Εφετείου της Νέας Υόρκης, που αποτελεί την ανώτατη βαθμίδα της Δικαιοσύνης στην Πολιτεία.

Η κ. Σίγκα, η υποψηφιότητα της οποίας εγκρίθηκε με ψήφους 37 έναντι 26 από την Πολιτειακή Γερουσία, παρά τον πολιτικό και επικοινωνιακό πόλεμο που δέχτηκε από συγκεκριμένους κύκλους του Δημοκρατικού Κόμματος τα τελευταία 24ωρα πριν την κρίσιμη διαδικασία, αποτέλεσε μια αναγνωρισμένη εισαγγελέα και νομικό, γεγονός που καταδεικνύεται και από τις τοποθετήσεις σημαντικών ομογενών λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο Δικαστής του Ποινικού Δικαστηρίου του Μπρονξ, στην 12η Δικαστική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Μιχάλης Χαρτοφίλης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την σταδιοδρομία, αλλά και το ήθος της Μάντλιν Σίγκα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πετύχει και στα νέα σημαντικά καθήκοντα που ανέλαβε.

«Συνάντησα για πρώτη φορά την Μάντλιν Σίγκα όταν ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Κουίνς. Την γνωρίζω προσωπικά και επαγγελματικά εδώ και 30 χρόνια. Η Σίγκα πάντα διέθετε την ακεραιότητα, την παιδεία και την ψυχοσύνθεση που χρειάζεται ένας επιτυχημένος δικαστικός. Πάντα ανταποκρινόταν στο υψηλότερα επίπεδα του νομικού μας επαγγέλματος. Δεν μας κάνει μόνο υπερήφανους ως Αμερικανούς, αλλά και ως Ελληνοαμερικανούς. Έχει διακριθεί στο λειτούργημά της και θα συνεχίσει να υπηρετεί σε υψηλό επίπεδο στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Δεν με εκπλήσσει ακόμη και να τη δω στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στο μέλλον», τόνισε ο κ. Χαρτοφίλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων Νέας Υόρκης, Μιχάλης Τηλιακός, ο οποίος συνεχάρη την κ. Σίγκα, η οποία, εκτός των άλλων, συνδέθηκε με τον Σύλλογο για πολλά χρόνια.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Δικηγόρων Νέας Υόρκης συγχαίρει την αξιότιμη Μάντλιν Σίγκα για την επάξια τοποθέτησή της στο Πολιτειακό Εφετείο της Νέας Υόρκης. Η κ. Σίγκα, ένα παλιό μέλος του Συλλόγου, είναι ένα λαμπερό παράδειγμα αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς και ακεραιότητας, και αντιπροσωπεύει τον ελληνισμό και το αμερικανικό όνειρο. Όλοι οι Έλληνες και οι Νεοϋορκέζοι της εύχονται, τόσο στην ίδια όσο και στον Άντονι Κανατάρο (σ.σ. Anthony Cannataro - ο δεύτερος δικαστής που τοποθετήθηκε μέσα από την ίδια διαδικασία) μια συνεχή επιτυχία», τόνισε ο κ. Τηλιακός.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μια Ελληνοαμερικανίδα γυναίκα, και δη η Μάντλιν Σίγκα, κατάφερε και έφτασε σε αυτό το υψηλό επίπεδο στο πολιτειακό σύστημα Δικαιοσύνης, εξέφρασε και ο γνωστός ομογενής δικηγόρος, Ανδρέας Κουτσουδάκης (Andreas Koutsoudakis).

«Εκ μέρους της KI Legal, θα ήθελα να συγχαρώ την αξιότιμη Μάντλιν Σίγκα για την τοποθέτησή της στο Πολιτειακό Εφετείο, και για την αφιέρωση της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας στη δικαιοσύνη και την ισότητα. Είναι κάτι παραπάνω από μια έμπνευση να βλέπεις μια Ελληνοαμερικανίδα να ανελίσσεται στην κορυφή του δικαστικού μας συστήματος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσουδάκης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου