Χωρίς νερό ηλικιωμένος στον Δήμο Δρόπολης - Δημόσια καταγγελία

Χωρίς νερό ηλικιωμένος στον Δήμο Δρόπολης - Δημόσια καταγγελία

Σε δημόσια καταγγελία προχώρησε ένας ηλικιωμένος, κάτοικους του χωριού Χασκόβου στο ελληνικό – μειονοτικό Δήμο Δρόπολης. Όπως δήλωσε ο κύριος Ηλίας Τζάλος, εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί να έχει πρόσβαση στο δημόσιο δίκτυο ύδρευσης, ωστόσο όπως κατήγγειλε, οι υπάλληλοι του δήμου δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ακούσουν το πρόβλημά του.

Επίσης προσθέτει πως το χωριό όταν είχε εβδομήντα κατοικημένα σπίτια, είχε τουλάχιστον μία ώρα νερό την ημέρα, ενώ σήμερα με μόλις δεκαεφτά οικίες, το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους για νερό.

Τέλος, καταλήγει πως ενώ ο νυν δήμαρχος Δρόπολης Δ. Τόλης τον βλέπει να περιφέρεται ανήμπορος στα γραφεία του Δήμου, δεν του δίνει καμία σημασία, ενώ ο ίδιος προχώρησε και στην αποστολή επιστολής στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Το θέμα της υδροδότησης, αλλά και της συνεχούς ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου διαβιοί ο Βορειοηπειρώτικος Ελληνισμός, εν έτει 2021 αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες. Ναι μεν και η υπόλοιπη αλβανική επικράτεια ταλανίζεται από παρόμοια προβλήματα, ωστόσο οι ΕΕΜ συνεχίζει να πληρώνει βαριά το τίμημα.

Τι και αν πρόσφατα η αυστριακή κυβέρνηση μέσω στατιστικής έρευνας ανέφερε ότι οι Δήμοι Δρόπολης, Φοινίκης και Χιμάρας αποτελούν παράδειγμα στην καταβολή όλων των φορολογικών τους υποχρεώσεων, οι Αλβανοί εξουσιαστές (αυτοί τη φορά μαζί με δικούς τους εγκάθετους) συνεχίζουν να «ψήνουν το ψάρι στα χείλη» των κατοίκων της μειονότητας, ενώ ακόμη τους τάζουν τα βασικά της επιβίωσης.

Όσο για την Ελλάδα, ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι καταλυτικός, ειδικά στο να απαιτεί για την μόνη πολυάριθμη ελληνική μειονότητα σε άμεση γεωγραφική συνέχεια με την επικράτειά της.

Ακολουθεί η συνέντευξη του ηλικιωμένου σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό του Αργυροκάστρου:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου