Στη δημοσιότητα πλάνα από την δολοφονία του Νίκου Γκόρου στη Χιμάρα τον περασμένο Οκτώβρη

Στη δημοσιότητα πλάνα από την δολοφονία του Νίκου Γκόρου στη Χιμάρα τον περασμένο Οκτώβρη

Τον Οκτώβριο του 2020 η Χιμάρα συγκλονίστηκε από ένα τραγικό γεγονός. Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν στην περιοχή, αφαίρεσαν τη ζωή του επιχειρηματία Νίκου Γκόρου, πρώτου ξαδέλφου του νυν δημάρχου Χιμάρας Γιώργου Γκόρου. Όπως δείχνουν και τα πλάνα από τις κάμερες, ο Νίκος Γκόρος εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια της αδερφής του, η οποία προσπάθησε να σταματήσει το δράστη, αλλά ο εκείνος δεν τα παράτησε και προχώρησε στο έγκλημα, πυροβολώντας τον Γκόρο με μια σφαίρα στο πόδι, η οποία και στη συνέχεια τον τραυματίστηκε σοβαρά, οδηγώντας τον στο θάνατο.

Το περιστατικό συνέβη ως εξής: Ο Κλίτι Λέκα πυροβόλησε τον Γκορό 6 φορές με πιστόλι. Αμέσως μετά ο Νίκος Γκόρος μπήκε στις εγκαταστάσεις ενός σούπερ μάρκετ που διευθύνεται από την αδερφή του, η οποία και είδε με τα μάτια της τη δολοφονία του αδελφού της, καθώς ο δράστης πυροβόλησε το θύμα σε απόσταση 1 μέτρου από εκείνη.

Ακόμη, στα πλάνα που αποσπάστηκαν από τις κάμερες, ο δράστης ακολούθησε το θύμα με ένα αυτοκίνητο τύπου "Wolsvagen Sharon", κατέβηκε και αμέσως μετά, αφού κατέβηκε από το αμάξι πυροβόλησε τον Γκόρο, ρίχνοντάς του 6 σφαίρες. Έπειτα ο δράστης, διέφυγε κατευθυνόμενος προς το Λιβάδι.

Στα συγκεκριμένα πλάνα ο Λέκα φαίνεται να φοράει καπέλο και μαύρα γυαλιά, ενώ στα χέρια του να κρατάει το όπλο του εγκλήματος. Ο Δράστης παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, εντοπίζεται στην έξοδο της Χιμάρας, στην παραλία Λιβάδι, στις εγκαταστάσεις μιας παλιάς στρατιωτικής μονάδας.

Στη συνέχεια ο Κλίτι Λέκα εντοπίστηκε από την Αστυνομία σε μια προσπάθεια να δραπετεύσει από τη σύλληψη. Αμέσως μετά πετάει το όπλο και βγαίνει σε ένα ανοιχτό πεδίο, όπου η αστυνομία πήγε και τον συνέλαβε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δράστης είχε μαζί του ένα αυτόματο όπλο τύπου Kalashnikov με δύο φυσίγγια, ένα πιστόλι "Heckler Koxh" με φυσίγγια στην υποδοχή και 60 αυτόματα φυσίγγια.

Όσον αφορά τα αίτια της δολοφονίας, όπως μεταδίδει το σύνολο των αλβανικών ΜΜΕ, πιστεύεται πως αφορά διαφορές για θέματα ιδιοκτησιακά και συγκεκριμένα τη διαίρεση των διαμερισμάτων σε μια πολυκατοικία που ο Νίκος Γκόρος είχε χτίσει στη Χιμάρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου