Αλβανικές εκλογές: Παραβίαση του ηλεκτρονικού συστήματος και συγκρούσεις κομματικών στελεχών

Αλβανικές εκλογές: Παραβίαση του ηλεκτρονικού συστήματος και συγκρούσεις κομματικών στελεχών

Η εφαρμογή της Κεντρικής Εκλογής Επιτροπής στην Αλβανία, που λαμβάνει τα δεδομένα από τα κέντρα ψηφοφορίας έγινε γνωστό πως σήμερα το απόγευμα έχει παραβιαστεί. Το γεγονός έγινε γνωστό από τον Αρχηγό Επίτροπο Ilirian Celibashi μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Αυτό εξηγεί το μικρό αριθμό των εκλογικών κέντρων που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό σύστημα. Για το λόγο αυτό γίνονται οι απαραίτητες εργασίες για την επίλυση του ζητήματος, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Celibashi πρόσθεσε ότι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έχει ένα σχέδιο Β και ένα σχέδιο Γ για την απαγωγή των δεδομένων σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών στις φετινές εκλογές.

«Η διαδικασία πηγαίνει κανονικά. Όσον αφορά την προσέλευση, αυτήν τη στιγμή έχουν αναφερθεί 65 σταθμοί δημοσκόπησης. Ο μικρός αριθμός οφείλεται στο γεγονός ότι η εφαρμογή CEC δέχθηκε επίθεση λίγο νωρίτερα. Οι τεχνικοί εργάζονται για να το επιλύσουν, εάν όχι, έχουμε ένα σχέδιο Β και Γ για την απαγωγή της συμμετοχής.», ανέφερε ο Celibashi.

Ταυτόχρονα γίνονται και εργασίες για το σχέδιο Β, το οποίο αφορά την έναρξη μιας άλλης εφεδρικής εφαρμογής.
Σε 144 κέντρα ψηφοφορίας της χώρας γίνεται μη αυτόματη αναγνώριση, ενώ η ηλεκτρονική συσκευή αναγνώρισης δεν χρησιμοποιείται.
Από αυτά, τα 83 εκλογικά τμήματα συνεχίζουν αυτήν τη διαδικασία καθώς οι χειριστές δεν εμφανίστηκαν, ενώ 144 είχαν προβλήματα με τον εξοπλισμό. Ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις η εφορευτική επιτροπή δεν περίμενε να λάβει τις απαραίτητες τεχνικές συμβουλές από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και προχώρησε στο συμβατικό τρόπο αναγνώρισης, με καταλόγους σε έντυπη μορφή.

Σποραδικές είναι οι περιπτώσεις που υπάρχει προσωρινή αναστολή της ψηφοφορίας είτε για ζητήματα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, είτε λόγω σύγκρουσης των εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου