Γερουσία των ΗΠΑ: Η αλβανική κυβέρνηση να διασφαλίσει ήρεμες εκλογές

Γερουσία των ΗΠΑ: Η αλβανική κυβέρνηση να διασφαλίσει ήρεμες εκλογές

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Bob Menendez (D-N.J.) Και το μέλος της κατάταξης Jim Risch (R-Idaho) κάλεσαν την αλβανική κυβέρνηση να διασφαλίσει ελεύθερες εκλογές την Κυριακή 25 Απριλίου.

«Καθώς η Αλβανία προετοιμάζεται για εθνικές εκλογές στις 25 Απριλίου, ενθαρρύνουμε τον αλβανικό λαό να ψηφίσει. Προτρέπουμε τις αρχές να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι θα είναι σε θέση να ασκήσουν αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα χωρίς εκφοβισμό και βία. Περιμένουμε επίσης από όλους τους υποψηφίους να ενεργήσουν σύμφωνα με τους δημοκρατικούς κανόνες, ακόμη και όταν εκστρατεύονται έντονα. Οι φίλοι της Αλβανίας στην Αμερική έχουν δεσμευτεί περισσότερο από ποτέ να υποστηρίξουν ένα δημοκρατικό και ευημερούμενο μέλλον για τον αλβανικό λαό», αναφέρουν στη δήλωσή τους, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης και στα κοινωνικά μέσα από την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία Γιούρι Κιμ..

Οι τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας της Αλβανίας χαρακτηρίστηκαν από αυξανόμενες εντάσεις. Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της ΕΕ αύξησαν τη δραστηριότητά τους στο έδαφος και ενίσχυσαν τις εκκλήσεις προς τους Αλβανούς ηγέτες να αποφύγουν τη φλεγμονώδη ρητορική που φαίνεται να επικρατεί όλο αυτό το διάστημα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου