Συνάντηση δομών ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ στην Κορυτσά

Συνάντηση δομών ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ στην Κορυτσά

Στην Κορυτσά βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες συνοδευόμενος απ’ τον Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλη Κάγιο, προκειμένου ενισχύσουν τον εκλογικό αγώνα των τοπικών φορέων της Οργάνωσης και του υποψηφίου στο Συνδυασμό της Αντιπολίτευσης: Συμμαχία για την Αλλαγή – Δημοκρατικό Κόμμα, κ. Ανδρέα Σιμάκου.

Η κεντρική συνάντηση διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με ουσιαστική συμμετοχή και διάλογο, ενώ ακολούθησαν και επισκέψεις σε περικείμενες κοινότητες με σημαντική παρουσία ομογενών καθώς και στην πόλη του Πόγραδετς.

Να σημειωθεί ότι πέραν των άλλων τόσο η προεκλογική προσπάθεια του κ. Σιμάκου ώστε να συμβάλει να μέγιστα στο αποτέλεσμα της Συμμαχίας για Αλλαγή όσο και οι σημερινές συναντήσεις ως κεντρικό στοιχείο έχουν τη διασφάλιση ενότητας στους κόλπους της τοπικής ελληνικής κοινότητας. Επί το πλείστον δε την ευαισθητοποίηση μιας κοινωνίας με αποδεδειγμένο τον προσανατολισμό της προς την Ελλάδα και αμείωτο το ενδιαφέρον για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ ως κεντρικός ομιλητής είχε την ευκαιρία να αναφερθεί εκτενώς στις διαφορές με τη διακυβέρνηση του Έντι Ράμα και του ΣΚ που οδήγησαν το ΚΕΑΔ στην αντιπολίτευση ήδη από το 2015. Η ανθελληνική προπαγάνδα και πρακτική ως επιλογή της Κυβέρνησης ήταν λόγος ουσίας. Επί το πλείστον και απαντώντας σε ερωτήσεις και παρεμβάσεις των συμμετεχόντων καταγγέλθηκε η επιλογή και ο προσανατολισμός του Ράμα και της Κυβέρνησης του προς την Τουρκία και την εγκαθίδρυση σχέσης υποταγής στον Ερντογάν. Καθόλου τυχαίο ότι παράλληλα ατόνησε η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου έναρξης διακυβερνητικού διαλόγου με την ΕΕ για ένταξη και ενσωμάτωση.

Στις συναντήσεις υπήρξε προσέγγιση προβλημάτων ειδικής φύσης που αφορά στην τοπική Ελληνική κοινότητα και την ανάγκη όπως και σε άλλες περιοχές για πιο ευαίσθητη προσέγγιση απ’ την Ελλάδα προς επίλυση και ενίσχυση της.

Και οι συναντήσεις στην Κορυτσά αν και με κεντρικό προβληματισμό τις επικείμενες εκλογές, όπως και σε άλλες περιοχές αποτέλεσαν αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια τα προβλήματα και η κατάσταση καταστρατήγησης δικαιωμάτων και ειδικών ελευθεριών για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου