Εμβολιασμοί με το κινέζικο εμβόλιο στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα

Εμβολιασμοί με το κινέζικο εμβόλιο στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα

Σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας αποτελεί η ανακάλυψη και η προώθηση τον εμβολίων σε όλη την παγκόσμια κοινότητα που πλήττεται από τον ιό COVID-19. Όμως στην περίπτωση της Αλβανίας βλέπομε μια χώρα σωστό "πειραματόζωο" όπου οι δωρεές και οι χορηγίες και στην υγεία δίνουν και παίρνουν.

Σήμερα έγινε γνωστό πως από αύριο στην περιοχή της Δρόπολης ξεκινά ο εμβολιασμός μερίδας των κατοίκων με το κινέζικο εμβόλιο. Συγκεκριμένα στο χωριό Δερβιτσάνη.

Το θέμα αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται σωστό και πρέπον, γεννά ταυτόχρονα δύο ερωτήματα:

1) Θα έχουν το δικαίωμα οι πολίτες της Αλβανίας, συνεπώς και οι κάτοικοι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να επιλέξουν ποιο από τα εμβόλια θα τους χορηγηθεί ή η επιλογή δεν είναι δυνατή;

2) Η περίπτωση της προσφοράς του δωρεάν rapid test από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, προς τους κατοίκους της Ε.Ε.Μ. που ταυτόχρονα είναι και Έλληνες πολίτες, μπορεί να εξελιχθεί και στον εμβολιασμό τους από κάποιο ελληνικό υγειονομικό κλιμάκιο της Ελλάδας;

Το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης στην Αλβανία είναι εξαιρετικά περίπλοκο, πράγμα που έχει διαπιστωθεί και τελευταία με το θάνατο Ελλήνων που νοσούσαν από τον κορονοϊό και τους απαγορεύτηκε η νοσηλεία τους στα Ιωάννινα και κατέληξαν αβοήθητοι στα αλβανικά νοσοκομεία.

Οι ελληνικές αρχές στην Αλβανία θα πρέπει να πάρουν άμεσα θέση και στην τελική να απαιτήσουν αυτά που δικαιούνται οι Έλληνες στην Ε.Ε.Μ.

Δροπολίτης

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου