Το Σχολείο «Όμηρος» Χιμάρας τίμησε την Επέτειο του 1821

Το Σχολείο «Όμηρος» Χιμάρας τίμησε την Επέτειο του 1821

Διακόσια χρόνια μετά την Εθνική μας Παλιγγενεσία και την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους, η Χιμάρα που πρόσφερε στον Αγώνα του '21 αίμα, μόχθο και πνεύμα, συνεχίζει να αγωνίζεται ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες επάνω στη μνήμη των ηρώων της και την αδούλωτη ψυχή της.

Πάρα την έξαρση της πανδημίας και τους περιορισμούς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 9 – χρονου Σχολείου «Όμηρος» Χιμάρας, αφιέρωσαν τη σημερινή ημέρα στην Επέτειο του 1821, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους δικούς μας ήρωες μέσω της σχολικής τους εορτής. Τα Χιμαριωτόπουλα ως απόγονοι μεγάλων ηρώων του Γένους μας, αποτελούν εστία ελπίδας για τον τόπο τους και τον ελληνισμό που επιμένει να ζει σε πείσμα καιρών και συνθηκών στις πατρογονικές του εστίες.

Φέτος υπήρξε ιδιαίτερο αφιέρωμα των μικρών κοριτσιών στις Σουλιώτισσες και στη θυσία τους. Στα πλαίσια του εορτασμού έγινε αναπαράσταση του χορού του Ζάλογγου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του κάστρου της Χιμάρας.

«Στους ξέγνοιαστους αλίμονο! Τους πρέπει να είναι δούλοι, στον άρπαγα, τρομάρα! Η Ελλάδα πού; Στην Ήπειρο. Δόξα στο Κακοσούλι, Νίκη σ' εσέ, Χιμάρα!»

Κ. Παλαμάς

Κάτι πρέπει να γίνει με το χάλι της Κακαβιάς...
Συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου σ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, 03:07

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη