Δερβιτσάνη: 9 θετικά κρούσματα Covid-19 έδειξαν τα rapid tests

Δερβιτσάνη: 9 θετικά κρούσματα Covid-19 έδειξαν τα rapid tests

Προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε χωριά της Ελληνικής μειονότητας.

Σήμερα ήταν η σειρά της Δερβιτσάνης όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 36 τεστ εκ των οποίων τα 9 βρέθηκαν θετικά. Δηλαδή ένας στους τέσσερις κατοίκους είναι θετικός. Ποσοστό πολύ υψηλό και ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Στο Αλύκο υπεβλήθησαν σε rapid test περίπου 75 άτομα με 3 εξ αυτών να είναι θετικοί και στα Σωφράτικα από 36 άτομα οι 5 βρέθηκαν θετικοί.

Στην Αλβανία παρόλο που τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται μέρα με τη μέρα, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε σκληρά μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του ιού. Για παράδειγμα η εστίαση λειτουργεί κανονικά. Συν τοις άλλοις, η χώρα οδεύει προς κοινοβουλευτικές εκλογές παρά την έξαρση της πανδημίας.

Πλέον τίθεται ξεκάθαρα θέμα ατομικής ευθύνης. Ειδικά οι ηλικιωμένοι, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορούν στα καφενεία και να πηγαίνουν σε κηδείες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είδη έχουμε καταγεγραμμένους θανάτους εξαιτίας του Covid-19 στις περιοχές μας, οπότε όλοι γνωρίζουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου