Στο πλαίσιο ενίσχυσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, ιδρύθηκε κοινό επιχειρηματικό συμβούλιο μεταξύ Αλβανίας και Σαουδικής Αραβίας.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ Αλβανίας-Σαουδικής Αραβίας, παρουσία της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, υπουργών και εκπροσώπων των εμπορικών επιμελητηρίων και από τις δύο χώρες.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας, Hassan Al-Huwaizi, χαιρέτισε τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί την Αλβανία ως συγκριτικό πρότυπο στον τομέα του τουρισμού.
Πρόκειται για την τρίτη οικονομική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, μετά τη συμφωνία συνεργασίας το 2004 και τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας το 2019.
Σχόλια