Στα 95 εκατ. ευρώ ο απολογισμός των ζημιών της φωτιάς στο Δελβίνο

delvino-foties

Μετά την κρίσιμη κατάσταση με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, οι οποίες προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στο Δήμο Δελβίνου, ιδίως σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κατοικίες, η δημοτική αρχή συγκρότησε άμεσα τέσσερις επιτροπές διαπίστωσης για την καταγραφή της κατάστασης.

Πλέον έχει συνέλθει η ομάδα εκτίμησης ζημιών, η οποία έχει καταλήξει σε μια προκαταρκτική αποτίμηση περίπου 95 εκατ. ευρώ.

«Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν από τις φωτιές στον Δήμο Δελβίνου και έχει συσταθεί η επιτροπή αποτίμησης. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, το ύψος των καταστροφών φτάνει περίπου τα 9,5 δισεκατομμύρια λεκ (95 εκατ. ευρώ)», δήλωσε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Δελβίνο.

Αμέσως μετά την ακριβή καταμέτρηση των ζημιών, αναμένεται η κυβέρνηση να σπεύσει σε βοήθεια των πληγέντων κατοίκων, εξασφαλίζοντας στήριξη για την ανάκαμψή τους.

«Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι εκτιμήσεις και εξεταστούν από την κυβέρνηση, πιστεύω ότι θα ξεκινήσει και η αποζημίωση αρχικά για τις κατοικίες και στη συνέχεια για την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Η μεγαλύτερη καταστροφή έχει προκληθεί στον αγροτικό τομέα όπου φτάνει περίπου τα 7 δισεκατομμύρια λεκ (7 εκατ. ευρω)».

Το επόμενο στάδιο αφορά την επίσημη τοποθέτηση της αλβανικής για το ποσοστό συνδρομής στην αποκατάσταση των ζημιών. Οι κάτοικοι του Δελβίνου αναμένουν την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην καθημερινότητά τους.

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.