Πόγραδετς: Έως και 1.200 ευρώ το τμ - Αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους απόδημους Αλβανούς

Πόγραδετς: Έως και 1.200 ευρώ το τμ - Αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους απόδημους Αλβανούς

Η αυξανόμενη ζήτηση για κατοικίες στo Πόγραδετς, είτε για διακοπές είτε για μόνιμη διαμονή, σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαθεσιμότητα διαμερισμάτων, έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε σημαντική αύξηση των τιμών. Οι νέες οικογένειες στην πόλη δυσκολεύονται να αγοράσουν ένα σπίτι, ενώ οι απόδημοι δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι τιμές των διαμερισμάτων, είτε για αγορά είτε για τουριστική χρήση, έχουν σημειώσει αισθητή άνοδο στο Πόγραδετς. Σύμφωνα με εκπροσώπους κτηματομεσιτικών γραφείων, ένας από τους βασικούς λόγους αυτής της κατάστασης είναι η έλλειψη αποθεμάτων ακινήτων στην παραλίμνια πόλη.

Αν και στην αγορά της Πρέσπας υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση, η χαμηλή διαθεσιμότητα έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών, που πλέον κυμαίνονται γύρω στα 1.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι βασικοί αγοραστές είναι κυρίως απόδημοι, ενώ οι νέες οικογένειες της περιοχής δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία λόγω των υψηλών τιμών.

Η αυξητική τάση των τιμών των διαμερισμάτων παρατηρείται και στην Κορυτσά. Στο Πόγραδετς δεν έχουν πραγματοποιηθεί νέες κατασκευές τα τελευταία χρόνια λόγω της έλλειψης ενός πολεοδομικού σχεδίου, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μόλις πριν από δύο χρόνια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια