Η Αλβανία αυξάνει τις εξαγωγές ελαιολάδου στην Ιταλία κατά 50 φορές

640-0-5b769f359ff2e.webp

Η Αλβανία εξήγαγε 5200 τόνους ή 50 φορές περισσότερο ελαιόλαδο σε μόλις 8 μήνες του τρέχοντος έτους στην Ιταλία, σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

Την είδηση ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα η υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Anila Denaj, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιταλία.

Η κ. Denaj εκτίμησε ότι αυτό αποτελεί έκφραση της άριστης συνεργασίας των επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας.

Η υπουργός ευχαρίστησε τον Ιταλό ομόλογό της, Francesco Lollobrigida, για τη στήριξη σε αυτό το αποτέλεσμα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλατφόρμα συνεργασίας που συζητήθηκε θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού και αλιευτικού τομέα για αύξηση της ποιότητας, οικονομίας κλίμακας και ανοίγματος ευκαιριών για νέες αγορές.

Η υπουργός Ντενάι συμμετείχε στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Επενδύσεων, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αλβανίας-Ιταλίας υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ιταλίας, Antonio Tajani, όπου συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Αλβανία στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών, της Γεωργίας, για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών δυνατοτήτων.

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal
Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.