Απο την Κολομβία στην Αλβανία και την Ιταλία – Οριστική διάλυση του δικτύου ναρκωτικών

Ναρκωτικά (2)

Ένα εκτεταμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που μετέφερε κοκαΐνη από την Αλβανία στη Νοβάρα, διαλύθηκε οριστικά από τη δικαιοσύνη της Ιταλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa, η κοκαΐνη έφτανε σε ποσότητες έως και 10 κιλών τον μήνα, με καθαρότητα που άγγιζε το 95%, και μεταφερόταν συχνά με συνηθισμένο υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο ανήκε σε έναν από τους εμπλεκόμενους στο δίκτυο.

Η διακίνηση δεν περιοριζόταν μόνο στη Νοβάρα, αλλά επεκτεινόταν και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ιταλίας, όπως η Αλεσάντρια και η Παβία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας (Corte di Cassazione) απέρριψε όλες τις εφέσεις των κατηγορουμένων στην επιχείρηση που είχε κωδική ονομασία «Contadino» και πραγματοποιήθηκε το 2019.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε επτά κατηγορούμενους κυμαίνονται από 4 χρόνια μέχρι 9 μήνες κάθειρξης. Ορισμένοι εκτίουν ήδη τις ποινές τους, ενώ άλλοι έχουν επωφεληθεί από εναλλακτικά μέτρα.

Η έρευνα αποκάλυψε ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο, το οποίο είχε διακινήσει τουλάχιστον 50 κιλά κοκαΐνης. Η διαδρομή της ουσίας ξεκινούσε από την Κολομβία, περνούσε μέσω Αλβανίας και κατέληγε στη Νοβάρα, η οποία λειτουργούσε ως κεντρικός κόμβος διανομής για άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.