Αλβανία: Σχέδιο νόμου που κάνει τον Ράμα ιδιοκτήτη παραθαλάσσιων περιοχών - πιστή αντιγραφή σχεδίου Ερντογάν

Αλβανία: Σχέδιο νόμου που κάνει τον Ράμα ιδιοκτήτη παραθαλάσσιων περιοχών - πιστή αντιγραφή σχεδίου Ερντογάν

«Σύντομα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ετοιμάζεται να γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των παραθαλάσσιων εκτάσεων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στις αλβανικές ακτές. Και γι' αυτό έχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Συνέλευση για τη δημιουργία Επενδυτικής Εταιρείας», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα lapsi.

Η ουσία αυτού του σχεδίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι απλή: Δίνει στον πρωθυπουργό το «δώρο» (την ευχέρεια) να συναλλάσσεται ο ίδιος με τους ολιγάρχες για να ξεκινήσουν επιχειρηματικές σχέσεις. Έτσι, κάνει ό, τι θέλει, χωρίς διαγωνισμό και προσφορά με τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ανήκουν σε όλους τους Αλβανούς!

Και αυτό μέσω της «εταιρείας…» που ετοιμάζεται να ιδρύσει για να πάρει στην κατοχή του όλες της παραθαλάσσιες περιοχές και όχι μόνο, για να τα διανείμει όπως αυτός θέλεις- με τη βούληση ενός ανθρώπου!

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλεται η μεταβίβαση γης που ανήκει στις πρώην γεωργικές επιχειρήσεις.

Μιμήθηκε τον Σουλτάνο

Είναι ολοφάνερο, ότι το μοντέλου του σχεδίου δεν είναι παρά μια αντιγραφή αντίστοιχου σχεδίου του Σουλτάνου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει θέσει τον εαυτό του και τον γαμπρό του, ως επικεφαλής του Τουρκικού Ταμείου Πλούτου (TWF, Turkey Wealth Fund), το οποίο είναι μια επιχείρηση μαζί με το τουρκικό κοινό, με τη δικαιολογία προσέλκυσης ξένων στρατηγικών επενδύσεων.

Αυτό ακριβώς το επιχείρημα χρησιμοποιείται και από την «Αναγέννηση» του Έντι Ράμα.

Το νομοσχέδιο δηλώνει ότι «αυτός ο νέος θεσμός θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προσελκύσει μεγάλες και σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις», όπως αναφέρει (πιστή αντιγραφή του τούρκικου).

Και για όλα αυτά, όλα τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Αλβανίας θα διευθετούνται από ένα διοικητικό συμβούλιο που εξ ολοκλήρου θα ορίζεται από τον Έντι Ράμα, όπου τα μισά μέλη θα απαρτίζονται από ιδιώτες των επιχειρήσεων που θα έχουν την εύνοια του πρωθυπουργού.

Αυτό είναι το τρομερό σύστημα ληστείας, που έφθασε αυτήν την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο και έχει καταγγελθεί από την αντιπολίτευση.

Άρθρο του lapsi.al απόδοση στα ελληνικά Βαλκανικό Περισκόπιο echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου