Θάνατος Κατσίφα …Η σιωπή των Αλβανικών Αρχών για το πόρισμα

 Θάνατος Κατσίφα …Η σιωπή των Αλβανικών Αρχών για το πόρισμα

Γράφει η Τασούλα Παπανικολάου*

Έχουν περάσει 4.5 μήνες από την ημέρα που οι επίλεκτοι Αλβανοί αστυνομικοί της Renea εκτέλεσαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στις Βουλιαράτες. Η Εισαγγελία Τιράνων ανέλαβε εξ αρχής την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 35χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα ..

Σε τρεις μήνες θα έχουμε ολοκληρώσει την έρευνα διεμήνυσαν στους δικηγόρους της οικογένειάς του. Λιγες ημέρες πριν εκπνεύσει όμως το τρίμηνο ήρθε η πρώτη έκπληξη .Ζήτησαν άλλους τρεις μήνες – "Πάτησαν" πάνω στο δικαίωμα που τους δίνει ο αλβανικός νόμος και που ορίζει ότι η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Ο Αλβανός εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια του την ιατροδικαστική και τη βαλλιστική έκθεση. Έχει πάρει καταθέσεις από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ έχουν παραδοθεί και τα πρακτικά των συνομιλιών.

Αμέσως μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη οι δικηγόροι του γραφείου του Ευθύμιου Ναυρίδη που εκπροσωπεί την οικογένεια του Κωνσταντίνου στέλνουν αίτημα στην Εισαγγελία Τιράνων στις 5.02.2019 με το οποίο ζητούν επτά πράγματα

Να τους κοινοποιηθεί η ιατροδικαστική έκθεση όπως και η βαλλιστική ..Να ενημερώσουν οι Αλβανικές αρχές αν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από την επιχείρηση εναντίον του και να δοθούν οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων .

Οι Αλβανικές αρχές και πάλι σιωπούν…. Ακολουθεί και δεύτερο αίτημα…. Η στάση των Αλβανών παραμένει η ίδια… Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση…

Η καθυστέρηση για πολλούς δεν είναι έκπληξη . Από την αρχή οι Αλβανοί έδειξαν τις προθέσεις τους .Ακόμα και η παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου στους δικούς του είχε γίνει θρίλερ….

Το θρίλερ συνεχίζεται και θα χρειαστεί να φθάσει Απρίλιος για να βγει το πόρισμα…Θα κρύβει άραγε εκπλήξεις;

*Δημοσιογράφος στο Star Channel

Άρθρο για το himara.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου