Αλβανία: Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κοινοβούλιο

Αλβανία: Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κοινοβούλιο

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση με χιλιάδες υποστηρικτές μπροστά στο κοινοβούλιο της χώρας. Τις τελευταίες εβδομάδες, η αντιπολίτευση πραγματοποίησε αρκετές συγκεντρώσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να ανακηρυχτούν εκλογές. Η διαδήλωση ήταν σχετικά ήσυχη και δεν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Edi Rama κατηγόρησε διάφορες ομάδες συμφερόντων, οι οποίες υπέστησαν πολλές απώλειες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει παράνομο το τζόγο, ότι χρηματοδοτούν τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Η σημερινή διαδήλωση έρχεται μετά την απόφασης που πήραν πριν από μερικές εβδομάδες πολλά αντιπολιτευόμενα κόμματα να μποϊκοτάρουν το κοινοβούλιο και να εγκαταλείψουν τις κοινοβουλευτικές εντολές τους. Αυτή η κίνηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα. Πριν από λίγες ημέρες, μια αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε τη χώρα σε μια προσπάθεια να πείσει την αντιπολίτευση να μην μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο και να ενθαρρύνει τις πλευρές να συμμετάσχουν σε διάλογο μεταξύ τους. Ωστόσο, η αντιπολίτευση φαινόταν αποφασισμένη στις προθέσεις της.

Σύμφωνα με το IBNA, αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι ήταν χαμηλά στους εκλογικούς καταλόγους της αντιπολίτευσης, αποδέχτηκαν την κοινοβουλευτική εντολή τους και τέσσερις από αυτούς ορκίστηκαν σήμερα.

Βόρειος Ήπειρος: Ο φόβος ακμάζει, η αστυνομία αδια...
Απαιτείται άμεση επίλυση της εκπαιδευτικής κρίσης ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη