Σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 οι αλβανικές ταυτότητες που λήγουν εντός του έτους

Παράταση ισχύος της διάρκειας των αλβανικών ταυτοτήτων

Όπως γράψαμε προ ολίγων ημερών, περίπου 1,4 εκατομμύρια αλβανικές ταυτότητες λήγουν εντός του 2019 με αποτέλεσμα πλήθος κόσμους να ταλαιπωρείται από τις χρονοβόρες διαδικασίες ανανέωσης. Επίσης το 2019 είναι το έτος όπου θα πραγματοποιηθούν οι αλβανικές δημοτικές εκλογές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ανανέωση της ταυτότητας να είναι επιτακτική.

Την λύση στο πρόβλημα έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Sander Lleshaj ο οποίος ανακοίνωσε πως οι Ταυτότητες (Kartat e Identitetit) οι οποίες λήγουν εντός του 2019 ανεξαρτήτως ημερομηνίας θα ισχύουν έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Το ίδιο επανέλαβε και ο Δήμαρχος Τιράνων Erjon Veliaj ο οποίος με αφορμή την ταλαιπωρία πολλών συμπατριωτών του στην διαδικασία ανανέωσης δήλωσε: «Όσον αφορά τις ανάγκες στην Αλβανία, η ισχύς της ταυτότητας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία, θα είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Έτσι, είτε πρόκειται για ψηφοφορία είτε για άλλες ανάγκες, συντάξεις ή θέματα που σχετίζονται με τις τοπικές ή κεντρικές αρχές της Αλβανίας, η ισχύς είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.