Σαλί Μπερίσα: «Ο Καμμένος είναι αντιαλβανός εξτρεμιστής»

Σαλί Μπερίσα: «Ο Καμμένος είναι αντιαλβανός εξτρεμιστής»

Η δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι θα επεκταθούν τα χωρικά ύδατα της χώρας, έχει εξοργίσει τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Σε συνέντευξη του στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μπερίσα χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Π. Καμμένου:

«Σας καλώ να διαβάσετε τη δήλωση του Καμμένου, ενός υπουργού αντι-αλβανού και εξτρεμιστή, χθες ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της χώρας του φυσικά σε βάρος της Αλβανίας γιατί στην Τουρκία δεν μπορούν να το κάνουν.

Αυτή είναι η αλήθεια της εγκληματικής σιωπής, μια πράξη εθνικής προδοσίας του Έντι Ράμα και του Ντιτμίρ Μπουσάτι. Αυτή είναι μια από τις αιτίες ενός πραξικοπήματος στην πολιτεία. Η ελληνική πλευρά λέει ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις και οι δικοί μας δείχνουν ότι διαπραγματεύονται».

Τα αλβανικά ΜΜΕ ερμηνεύουν τις δηλώσεις Μπερίσα ως ένα πρόσχημα για να επιτεθεί στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, αφού ο ίδιος είχε κλείσει πρώτος την συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ κατά την θητεία του ως πρωθυπουργός, μια συμφωνία που ακύρωσε ο Έντι Ράμα μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας.

Για την επίθεση στον Έλληνα ΥΕΘΑ ουδέν σχόλιο από τα γειτονικά ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου