Αλβανικά ΜΜΕ: Μετά από μαραθώνιο 3 ωρών έληξε η συνάντηση Μπουσάτι – Κοτζιά, τι συζήτησαν μεταξύ τους;

kotzias3

Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά με τον αλβανό υπουργό για την Ευρώπη και Εξωτερικών Σχέσεων, Ντιτμίρ Μπουσάτι, σήμερα στα Τίρανα. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κατέφτασε σήμερα το μεσημέρι στα Τίρανα, στα πλαίσια μια επισκέψεως εξπρές.

Στις 12 η ώρα τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υποδέχτηκε στους χώρους του αλβανικού ΥΠΕΞ ο υπουργός Μπουσάτι. Στην ημερήσια διάταξη εικάζεται ότι ήταν οι συζητήσεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά τη λήψη της εξουσιοδότησης για πληρεξουσιότητα. Η αργοπορία έκδοσης της εξουσιοδότησης από τον Πρόεδρο Μέτα παρέτεινε και την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα Τίρανα, η οποία προβλέπονταν να γίνει εντός του Απριλίου.

Οι υπουργοί εξέτασαν την πρόοδο που επιτελέστηκε από τη συνάντηση του Ιανουαρίου που έγινε στην Κορυτσά και που έχει βρει εφαρμογή σε σειρά θετικών εξελίξεων που επισημάνθηκαν από τις δύο πλευρές. Ο Μπουσάτι κι ο Κοτζιάς συμφώνησαν για τα περαιτέρω βήματα που θα επιχειρηθούν τους επόμενους μήνες για την επίσπευση της διαδικασίας και την εξεύρεση αποδεκτών λύσεων για τα υπό συζήτηση θέματα.

Οι δύο υπουργοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να καταλήξουν στο Υπόμνημα Στρατηγικής Συνεργασίας που θα είναι σε συνταύτιση με τη βούληση των δύο πλευρών στην πορεία της ενδυνάμωσης της ευρωπαϊκής διάστασης των αλβανο-ελληνικών σχέσεων.

Μετά την επίσκεψη στα Τίρανα, ο Κοτζιάς θα πετάξει για τη Βιέννη, όπου την Παρασκευή θα συναντήσει το σκοπιανό ομόλογό του και τον ειδικό διαπραγματευτή του ΟΕΕ για την υπόθεση του ονόματος, Μάνθιου Νίμιτς.

Lapsi.al

Μετάφραση tachydromos.org

Παρακολουθήστε την εκπομπή «60 λεπτά με τους Έλλην...
Στα Τίρανα ο Κοτζιάς για την συνάντηση με τον Αλβα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη