Ο Ράμα τα «χώνει» στους αλβανούς διπλωμάτες και τον Υπουργό Εξωτερικών του

Ο Ράμα τα «χώνει» στους αλβανούς διπλωμάτες και τον Υπουργό Εξωτερικών του

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους αλβανούς διπλωμάτες, o Έντι Ράμα, μίλησε για τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών καθώς και για τον ρόλο των Πρεσβευτών της χώρας του στο εξωτερικό

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στον Μπουσάτι ο Ράμα είπε:
«Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ύπαρξη της εξωτερικής πρεσβευτικής υπηρεσίας, μέσα σε μια καθημερινή ρουτίνα, η οποία αρχίζει και τελειώνει σε κλισέ γραμμές διεθνών πολιτικών σχέσεων. Με συγχωρείτε, αλλά κατά την άποψή μου, αυτό το είδος ρουτίνας θυμίζει μια εποχή που η χώρα αυτή ήταν ακόμα απομονωμένη και έδινε μυαλό σε όλη την υφήλιο. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη ανατροπή, μέσω μιας νέας προσέγγισης, μιας πολύ πιο δυναμικής δέσμευσης, ανανεωμένης θέλησης και ενέργειας στη λειτουργία και την ανάπτυξη της χώρας και όχι απλώς στη λειτουργία απλής εκπροσώπησης εκτός των συνόρων. Χρειαζόμαστε δημιουργικότητα, πραγματισμό, και ποιότητα, σήμερα τα στοιχειά αυτά απουσιάζουν τελείως»

Από τα πυρά του Ράμα δεν γλύτωσαν οι πρεσβευτές - διπλωμάτες:
«Πώς είναι δυνατόν να ήσασταν τόσο αργόσχολοι ή να σας τα πω λαϊκά τόσο παχύδερμοι για να βρείτε σωστούς μηχανισμούς, συντάσσοντας φόρμουλες. Έξω σαν χώρα μας γνωρίζουν λίγο, δεν μας ξέρουν καθόλου ή ακόμα χειρότερα μας ξέρουν άσχημα. Δεν ξέρω πώς να δικαιολογήσω αυτό το χάσμα.

Είσαστε διπλωμάτες εξαντλημένοι το πρωί όταν ξυπνάτε και ξεκούραστοι όταν πάτε για ύπνο. Διπλωμάτες που θέλεις να ξεχάσεις μόλις τους γυρίζεις την πλάτη και ενώ είσαι μαζί τους, θέλεις να μην σε συναντήσουν.»

Στις 30 Αυγούστου στο αλβανικό χωριό Κούτσι θα συν...
ΚΕΑΔ: Απόπειρα ποινικοποίησης των πολιτών της Χιμά...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη