Αλβανία: Ο Ιλίρ Μέτα του LSI νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ilir-meta-president

Ο Ιλίρ Μέτα εκλέχθηκε ως ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μετά τον τέταρτο γύρο της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Κοινοβούλιο.

Ο Μέτα έλαβε υπέρ 87 ψήφους και δύο κατά, αν και για την επιλογή του αρκούνταν 71 ψήφοι. Έτσι, έγινε ο όγδοος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και αυτούς που τον ψήφισαν και αυτούς που τον καταψήφισαν, ακόμη και αυτούς που απουσίαζαν και υποσχέθηκε ότι το νέο αξίωμα που λαμβάνει θα του δώσει την ευκαιρία να υπηρετήσει τη δημοκρατία στη χώρα.

«Έχω επιλέξει και επιλέγω πάντοτε τη δημοκρατία σε σχέση με την εξουσία. Και αυτό για τον απλό λόγο ότι έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ μόνο μέσω της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το κύριο σκέλος της ομιλίας του ο Ιλίρ Μέτα αναφέρθηκε στα γεγονότα που έγιναν στα Σκόπια και κάλεσε σε ενότητα τα αλβανικά κόμματα στη χώρα για να μην γίνουν τέτοια έκτροπα στην Αλβανία.

Ο Ιλίρ Μέτα είναι ο αρχηγός του κόμματος LSI που συγκυβερνά με Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα. Κατόπιν τις νίκης της συμμαχίας τους στις τελευταίες εκλογές ο Μέτα ανέλαβε Πρόεδρος της Αλβανικής βουλής. Έχει διατελέσει Πρωθυπουργός της Αλβανίας την περίοδο 1999-2002.

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα στον Μέτα για την ε...
Σ. Καλεντερίδης: Το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη