Αλβανία: 19 βουλευτές και 11 δήμαρχοι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο

Αλβανία: 19 βουλευτές και 11 δήμαρχοι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο

Η αλβανική Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στα πλαίσια του νόμου για την αποποινικοποίηση της πολιτικής που τέθηκε σε ισχύ πριν από λίγες εβδομάδες, κατέληξε στο συμπέρασμα πως 19 από τα 140 μέλη του Κοινοβουλίου έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Μέχρι σήμερα έχει αφαιρεθεί το βουλευτικό αξίωμα σε 4 βουλευτές μετά την προσκόμιση αποδείξεων για εμπλοκή σε διάφορα ποινικά αδικήματα από την Γενική Εισαγγελία.

Η Εκλογική Επιτροπή έχει επίσης ανακαλύψει ότι 11 από τους 61 δημάρχους είχαν προβλήματα με το νόμο.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα πως "έχει γεμίσει το κοινοβούλιο και την πολιτική σκηνή της χώρας με εγκληματίες".

Εν τω μεταξύ, το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του, έχουν ξεκινήσει μια μαζική διαδήλωση από χθες για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η αντιπολίτευση έχει στήσει σκηνές μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο στα Τίρανα και οι υποστηρικτές του θα παραμείνουν στην πλατεία έως ότου παραιτήθεί η κυβέρνηση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα προετοιμάσει το έδαφος για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου.

«Με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα μπροστά στους υποστηρικτές του .

Η αντιπολίτευση εκφράζει φόβους ότι "με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών το οποίο -σύμφωνα με την αντιπολίτευση - ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης θα αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα"

Καταπάτηση παραθαλάσσιου κτήματος 22.000 τ.μ. στο ...
Νέο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την πρέσβη της ΕΕ σ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη