12 Αλβανοί βουλευτές με ποινικό μητρώο

12 Αλβανοί βουλευτές με ποινικό μητρώο

Στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου νόμου αποποινικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας διοίκησης, δημοσιεύτηκαν απο την Εθνική Επιτροπή Εκλογών οι δηλώσεις των ατόμων που υποχρεούνται να κάνουν την σχετική δήλωση που επιβάλει ο νόμος που ψηφίστηκε πριν έξι μήνες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που οι εκλεγμένοι και μέλη της δημόσιας διοίκησης συμπλήρωσαν οικιοθελώς, προκύπτει όπως 12 μέλη της Αλβανικής βουλής (σχεδόν το 10%) έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα ή έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα στην Αλβανία και στο εξωτερικό. Τα ποινικά αδικήματα για τα οποία έχουν συλληφθεί ή καταδικαστεί είναι από πρόστιμα για αντίσταση κατά της αρχής μέχρι και ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση ενός βουλευτή ο όποιος δηλώνει πως έχει καταδικαστεί στην Ιταλία με ποινή φυλάκισης ένα χρόνο για "εύνοια της πορνείας", σε απλά ελληνικά ως νταβατζής.

Στις δηλώσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι δηλώσεις δύο πρώην βουλευτών που παραιτήθηκαν του βουλευτικού αξιώματος μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Τα ανωτέρω προκύπτουν από δηλώσεις που έγιναν αυτοβούλως από τους βουλευτές. Στην συνέχεια ο εισαγγελέας θα ερευνήσει όλες τις δηλώσεις και δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν ο αριθμός των βουλευτών με ποινικό μητρώο αυξηθεί κατά πολύ.

Η αντίσταση των Χιμαριωτών στην επιβολή του κομμου...
Οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες στην Χιμάρα
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click