Στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ οι διεφθαρμένοι Αλβανοί δικαστές

Στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ οι διεφθαρμένοι Αλβανοί δικαστές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, - υπό την πίεση των οποίων υιοθετήθηκε από την Αλβανική Βουλή ο νόμος για την αποποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας - φαίνεται ότι αναλαμβάνουν μέτρα εναντίον δημοσίων προσώπων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι εμπλέκονται σε παράνομες υποθέσεις διαφθοράς.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λού, σε δήλωσή του - που χαρακτηρίστηκε "δήλωση βόμβα" από τα εγχώρια ΜΜΕ - ανέφερε οτι «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες μερικών διεφθαρμένων δικαστών, απορρίπτοντας τις αίτησης τους για θεωρήσεις βίζας. Αυτό είναι μόνο η αρχή, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμη για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

«Η διαφθορά αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης στην Αλβανία. Παίρνουμε τα μέτρα μας, σε συνεργασία και με την κοινωνία των πολιτών και τους Αλβανούς ηγέτες», δήλωσε ο Ντόναλντ Λού, απαντώντας σε ερώτηση Αλβανού πολίτη κατά την διάρκεια επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αμερικάνος Πρέσβης απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα και πολλά μέσα ενημέρωσης ανήγγειλαν ότι θα ερευνήσουν και θα δημοσιεύσουν τα ονόματα αυτά.

Στην Αλβανία το δικαστικό σύστημα θεωρείται το πιο διεφθαρμένο κομμάτι της κοινωνίας.

Εν το μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται νομοθετικό έργο που θα ολοκληρώσει το πλαίσιο για την εφαρμογή του νομού περί αποποινικοποίησης της πολιτικής που πέρασε στο κοινοβούλιο το Δεκέμβριο του '15, που θα αποτρέψει σε πρόσωπα με σκοτεινό παρελθόν και εγκληματίες, να εισχωρήσουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί διαρκώς τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα πως έχει γεμίσει την κοινοβουλευτική ομάδα του σοσιαλιστικού κόμματος με εγκληματίες και ανθρώπους με σκοτεινό παρελθόν.

Μέχρι στιγμής 3 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα, για το λόγο αυτό.

Λίγους μήνες πριν, εννέα μέλη του Κοινοβουλίου - σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ - συμπεριλήφθηκαν στην «μαύρη λίστα» των Ηνωμένων Πολιτειών ως συνδεδεμένοι με το έγκλημα. Μια ημέρα μετά την είδηση αυτή η πρεσβεία των ΗΠΑ ακύρωσε μια συνάντηση της ομάδας Φιλίας Αλβανίας- ΗΠΑ, επειδή σε αυτήν συμμετείχαν μερικοί από αυτούς τους βουλευτές.

Προχωράει το σχέδιο της Αλβανικής κυβέρνησης για τ...
Κίνδυνος για την Αλβανία οι 3000 Μουτζαχεντίν από ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη