Πανικός στο αλβανικό κοινοβούλιο, βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν αυγά στον Έντι Ράμα

Πανικός στο αλβανικό κοινοβούλιο, βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν αυγά στον Έντι Ράμα

Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), πέταξαν αβγά κατά του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και των μελών της κυβέρνησης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της βουλής.

Η αντιπολίτευση ζητά την άμεση έγκριση του νομού περί αποποινικοποίησης της πολιτικής που θα καθιστά αδύνατον σε άτομα με σκοτεινό παρελθόν να εισχωρούν στην πολιτική ζωή και σε σημαντικές κρατικές θέσεις και υπηρεσίες.

Αφορμή της αντίδρασης αυτής έγινε η επιστροφή στην αίθουσα της βουλής του Αρμάντο Πρένγκα, βουλευτού του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, κατά του οποίου εκκρεμεί έρευνα από την εισαγγελία για ένοπλη απειλή κατά ζωής, παράνομη οπλοκατοχή κ.α.

Ο Πρένγκα βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, όμως μετά από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, το μετρό αυτό καταργήθηκε και ο ύποπτος έως την τελική απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να παρουσιάζετε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε Δευτέρα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα πως έχει γεμίσει τις αράδες του Σοσιαλιστικού κόμματος με εγκληματίες και ανθρώπους με σκοτεινό παρελθόν.

Μέχρι στιγμής 3 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα για το λόγο αυτό.

Λίγους μήνες πριν, εννέα μέλη του Κοινοβουλίου - σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ - συμπεριλήφθηκαν στην «μαύρη λίστα» των Ηνωμένων Πολιτειών ως άμεσα εμπλεκόμενοι με το έγκλημα. Μια ημέρα μετά την είδηση αυτή η πρεσβεία των ΗΠΑ ακύρωσε μια συνάντηση της ομάδας φιλίας Αλβανίας- ΗΠΑ, επειδή σε αυτήν συμμετείχαν μερικοί από τους "μαυρισμένους" βουλευτές.

Αυτοί είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χιμάρ...
Δείτε πόσο καλά έκρυψε τα ναρκωτικά που μετέφερε σ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη