Εκλογικός νόμος: Συνέντευξη Ντούλε στο περιοδικό «Java»


 

-Χρειάζεται ένα σύστημα που θα εγγυάται  περισσότερη δημοκρατία εκπροσώπησης χωρίς τεχνητές προϋποθέσεις, ένα σύστημα που  θα έβαζε τέρμα στην αυθάδεια, την απολυταρχία και το πνεύμα ολοκληρωτισμού που χαρακτηρίζει την άσκηση εξουσίας

 

-Κριτήριο συνεργασίας για το κόμμα μας θα είναι η εγγύηση για την αλλαγή του σκοτεινού πολιτικού τοπίου της χώρας με το οποίο βρισκόμαστε σε αντιπολίτευση»

 

Το εβδομαδιαίο περιοδικό «Γιάβα-Εβδομάδα» φιλοξενεί στο προηγούμενο  νούμερό του  σύντομες συνεντεύξεις από τους προέδρους των μικρών κομμάτων όπου προβάλλονται οι απόψεις και τα αιτήματά τους  για τον εκλογικό νόμο. Μεταξύ των προέδρων είναι και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες.

 

Στην ερώτηση του γνωστού δημοσιογράφου και πολιτικού αναλυτή Λορέντς Βαγγέλι πως «Πόσο απαραίτητες θεωρείτε τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, ποια είναι η πρότασή σας» ο κ. Ντούλες απάντησε ως εξής:

 


«Είμαστε ενσυνείδητοι στο αληθές του αξιώματος πως δεν υπάρχουν καλά ή άσχημα εκλογικά συστήματα. Έχει μόνο κατάλληλα ή ακατάλληλα συστήματα σε μια συγκεκριμένη πολιτική πραγματικότητα. Στη δική μας περίπτωση χρειάζεται ένα σύστημα που θα εγγυάται  περισσότερη δημοκρατία εκπροσώπησης χωρίς τεχνητές προϋποθέσεις, ένα σύστημα που  θα έβαζε τέρμα στην αυθάδεια, την απολυταρχία και το πνεύμα ολοκληρωτισμού που χαρακτηρίζει την άσκηση εξουσίας, που θα έβαζε τέρμα στο φαινόμενο της «στρούγκας» στην καθοδήγηση των πολιτικών δυνάμεων από προέδρους «λοχαγούς», θα έδινε οξυγόνο στον ανύπαρκτο κοινοβουλευτισμό μας, θα δημιουργούσε δυνατότητες για κυβερνήσεις προϊόν σύνθεσης και θα εγγυάται τη λειτουργική δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

 

Το καθαρό αναλογικό σύστημα, με ανοιχτές  εθνικές λίστες για συναγωνισμό και μεταξύ των υποψηφίων του ίδιου κόμματος, συμπεριλαμβανομένων και των προέδρων τους και το πλαφόν του 1% θα έφερναν τα στοιχεία που σας ανέφερα.

 

Στη δεύτερη ερώτηση πως «Εάν ξαναβρεθείτε υπό την πίεση των δυο μεγάλων κομμάτων, ποια θα είναι η αντίδρασή σας κατά τις επόμενες εκλογές», ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ απάντησε:

 

«Το κόμμα μας θα προτιμούσε την αυτόνομη προεκλογική κάθοδο. Εάν ο νέος κώδικας δεν θα μας το επέτρεπε, το πολιτικό ένστικτο της επιβίωσης υποχρεωτικά θα μας οδηγούσε σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ασφαλώς όχι με κόμματα με τα οποία δεν υπάρχουν σημεία προγραμματικών επαφών, ούτε με κόμματα που προσανατολίζονται προς το παρελθόν. Κριτήριο συνεργασίας για το κόμμα μας θα είναι η εγγύηση για την αλλαγή του σκοτεινού πολιτικού τοπίου της χώρας με το οποίο βρισκόμαστε σε αντιπολίτευση».

 

deropoli.com

Ντοκιμαντέρ: Χιμάρα 1993 (βίντεο)
Flash back: 3 Μαρτίου 1913

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 01/07/22, 19:42

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη