Είκοσι οικογένειες Αλβανών του Κοσόβου εντάχθηκαν στο Ισλαμικό κράτος

Είκοσι οικογένειες Αλβανών του Κοσόβου εντάχθηκαν στο Ισλαμικό κράτος

Οι Αλβανοί συνεχίζουν να εντάσσονται στην τρομοκρατική ομάδα "ισλαμικό κράτος - ISIS" παρά τα μέτρα που υποτίθεται ότι λαμβάνονται από τις ξένες δυνάμεις που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο.

Η εφημερίδα ‘Ζέρι’ της Πρίστινα αναφέρει ότι 20 οικογένειες Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο έχουν φύγει για τη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στη ισλαμική οργάνωση του λεγόμενου ‘χαλιφάτου’.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στη Συρία έφυγαν οικογένειες με παιδιά. Δημοσιογράφος της ‘Ζέρι’ που επισκέφθηκε ορισμένους συγγενείς από αυτούς, όπως είναι η οικογένεια Χασάνι στην κωμόπολη Κλίνε, από την οποία δέκα οικογένειες έφυγαν για τη Συρία.

Οι συγγενείς δήλωσαν ότι «πήγαν να πολεμήσουν στο όνομα του Αλλάχ». Ο δημοσιογράφος πληροφορήθηκε ότι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο Εκρέμ σκοτώθηκε πολεμώντας στη Συρία και δεν είναι γνωστή η μοίρα της γυναίκας και των άλλων παιδιών.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι άλλη μια οικογένεια που διέμενε στο χωριό Γκαμπανίτσε ήταν πολύ φτωχή και κανείς από τους τρεις γιους δεν είχε προσληφθεί στο Ισλαμικό κράτος, πριν αναχωρήσουν για τη Συρία.

Επισημαίνεται ότι οι προσλήψεις, για ένταξη στο Ισλαμικό κράτος, συνεχίζονται, αθόρυβα, στο Κοσσυφοπέδιο.

Το τελωνείο Δρυμάδων Πωγωνίου μπορεί και πρέπει να...
Η ελληνική εκπομπή Περπατώντας στον τόπο μας (βίντ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη