Όργιο νοθείας στην Χιμάρα - Απεχθής συνεργασία PS - PD

Όργιο νοθείας στην Χιμάρα - Απεχθής συνεργασία PS - PD

Επιβεβαιώνονται με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο οι υποψίες που είχαμε για νοθεία στις δημοτικές εκλογές από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους συνεργάτες του.

Κατά την καταμέτρηση των ψήφων για το δημοτικό συμβούλιο, ανοίγονται κάλπες οι οποίες περιέχουν αριθμό ψηφοδελτίων διαφορετικό από εκείνες οι οποίες περιείχαν τα ψηφοδέλτια για εκλογή δημάρχου. Θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ο ψηφοφόρος να ψηφίσει μόνο στην μία από τις δύο κάλπες. Αν ο αριθμός των ψηφοδελτίων εντός των καλπών ανά εκλογικό κέντρο είναι διαφορετικός μιλάμε για πάρα πολύ σοβαρή παρατυπία που μόνο ως κίνηση νοθείας μπορεί να εκληφθεί.

Στο εκλογικό κέντρο 4566 (Borshi) ενώ στην πρώτη κάλπη (για δήμαρχο) καταμετρήθηκαν 344 ψηφοδέλτια, στην δεύτερη (για δημοτικό συμβούλιο) βρέθηκαν 540 ψηφοδέλτια.

Αυτήν την στιγμή στον χώρο που γίνεται η καταμέτρηση επικρατεί ένταση και ανάμεσα στα μέλη της αριστερής συμμαχίας καθώς υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στους αντιπροσώπους του LSI και του PS για το μοίρασμα των θέσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται πλέον. Είναι προφανές ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης και η Lefteri Prifti συμμάχησαν με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), τόσο σε επίπεδο ψήφων όσο και στις διεργασίες νόθευσης του αποτελέσματος αφού κατά την καταμέτρηση των ψήφων, οι αντιπρόσωποι του PD και του PS είχαν μία φωνή απέναντι σε κάθε αμφισβητούμενο ψηφοδέλτιο: όσα ήταν υπέρ του Μπελέρη ήταν άκυρα και όσα ήταν υπέρ του Γκόρου κρίθηκαν έγκυρα. Στο σύνολο τα ψηφοδέλτια υπέρ Μπελέρη που κρίθηκαν άκυρα ήταν 610.

Η νοθεία είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, το μέγεθος παραμένει άγνωστο. Σε κάθε περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε δημοκρατικό, ούτε νόμιμο, ούτε προϊόν της βούλησης των δημοτών της Χιμάρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου