Συνέντευξη Ντούλε στην εφημερίδα Telegraf

 

Ο Ντούλες για την πολιτική επικαιρότητα και την απογραφή

 

  • είμαστε στην αντιπολίτευση αντιδρώντας στην πολιτική Μπερίσα και όχι το γεγονός πως είναι σ΄αυτήν το Σ.Κ. ή κάποια άλλη πολιτική δύναμη
  • εάν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει το βασικό της στόχο, το κόμμα αυτό δεν πρέπει να σταθεί πλέον στην κυβέρνηση.
  • η απογραφή ήταν μια αποτυχημένη διαδικασία και απαράδεκτη για μας

 

Την πολιτική επικαιρότητα, αλλά και την απογραφή του Οκτωβρίου σχολίασε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες στη χθεσινή συνέντευξη στην εφημερίδα «Τελεγκράφ». Δημοσιεύουμε αποσπάσματα απ΄αυτήν τη συνέντευξη:

 

Ερώτηση: κ. Ντούλε, από καιρό τώρα δεν σας έχουμε δει στις συναντήσεις  της ενωμένης αντιπολίτευσης. Είστε στην αντιπολίτευση ή στην συμπολίτευση;

 

 

Απάντηση: Μάλιστα, εγώ θα έλεγα πως η αντίληψη της αντιπολίτευσης σε μια δημοκρατική πολιτική πραγματικότητα δεν είναι αυτή της στρούγκας, αλλά είναι αυτή των αρχών, των στάσεων, προτάσεων και εναλλακτικών πολιτικών. Το ΚΕΑΔ ήταν και θα είναι αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος και με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει αυτό το κόμμα και οι σύμμαχοί του. Αυτοί είναι οι λόγοι που είμαστε στην αντιπολίτευση και όχι το γεγονός πως το Σ.Κ. ή κάποια άλλη πολιτική δύναμη είναι στην αντιπολίτευση.

 

Το ΚΕΑΔ απ΄την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει τις εκλογές νοθείας του 2009, τις υποσχέσεις που δεν στηρίζονταν σε πραγματικές βάσεις, είμαστε μια σταθερή φωνή πως με μια τέτοια διακυβέρνηση  δεν εξυπηρετούνται τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας, δεν μπορούν να εκπληρωθούν οι επιδιώξεις των αλβανών πολιτών για το πολιτικό σύστημα στη χώρα, για την οικονομική και κοινωνική ζωή.

 

Ερώτηση:  Την εισδοχή στην πολιτική σκηνή του κόμματος Τόπι και Σπαχίου τη βλέπετε ως παράγοντα αποσταθεροποίησης που μπορεί να επιφέρει και πρόωρες εκλογές. Ποια είναι η άποψή σας για αυτές;

 

Απάντηση: Κατά μια έννοια έχουμε γίνει ενοχλητικοί στο αίτημά μας για πρόωρες εκλογές. Είναι γνωστό πως η χώρα έχει έναν στρατηγικό   στόχο με τον οποίο συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που είναι η ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το επόμενο βήμα αυτού του στόχου είναι το στάτους της υποψήφιας χώρας, η κυβέρνηση αυτή έχει αποτύχει δυο φορές…Χρειάζονται κι άλλοι λόγοι για όσο γίνεται νωρίτερα εκλογές;. Εάν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει το βασικό της στόχο, το κόμμα αυτό δεν πρέπει να σταθεί πλέον στην κυβέρνηση.

 

……………………………………………………………………………………………………………

 

Ερώτηση: Εσείς είσαστε κατά της απογραφής που διεξήχθη , δεν έχουν βγεί ακόμα τα τελικά αποτελέσματα. Ποια είναι η άποψή σας;

 

Απάντηση: Ήταν μια αποτυχημένη διαδικασία γιατί έτσι σχεδιάστηκε, στη δημοκρατία ή διεξάγεις  μια ανοιχτή διαδικασία απέναντι στα στάνταρς , τις αρχές και τις παραμέτρους που χαρακτηρίζουν αυτού του είδους διαδικασίες στο χώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο έχει ορίσει και τα συμφραζόμενα αυτών των διαδικασιών. Ή κάνεις διαδικασίες όπως συνέβη για ολόκληρες δεκαετίες στη χώρα κατά τη διάρκεια του ολοκληρωτικού καθεστώτος. Η απογραφή του 2011 δεν υπολείπεται σε τίποτα των απογραφών του ολοκληρωτικού συστήματος.

 

Κατά συνέπεια για μας ήταν απαράδεκτη. Εμείς κάναμε έκκληση και στην πλειοψηφία τα μέλη των μειονοτήτων δεν συμμετείχαν σ΄αυτήν την διαδικασία. Την καταγγείλαμε και συνεχίζουμε και σήμερα καταθέτοντας ενώπιον του διεθνούς παράγοντα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν άκυρη και αποτυχημένη αυτή τη διαδικασία.

 

μετάφραση deropoli.com

Arben Llalla, o Σπαχίου της Αλβανικής δημοσιογραφί...
Ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου περί υπηκοότητας...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη