Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Σκιές σκάνδαλου στα Τίρανα, βουλευτής κατηγορεί τον Πρόεδρο της Βουλής οτι πλήρωσε για την δολοφονία του

Σκιές σκάνδαλου στα Τίρανα, βουλευτής κατηγορεί τον Πρόεδρο της Βουλής οτι πλήρωσε για την δολοφονία του

"Σκάνδαλο με συγκλονιστικές καταγγελίες", χαρακτήρισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Λουλεζίμ Μπάσα, τις δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος είπε ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, είχε "παραγγείλει" τη δολοφονία του ίδιου και άλλου ενός βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Λουλζίμ Μπάσα ζήτησε την παραίτηση του Ιλίρ Μέτα και την έναρξη ερευνών για τις κατηγορίες αυτές, ενώ ο σοσιαλιστής βουλευτής Τομ Ντόσι, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και άλλους υπουργούς της κυβέρνησής του, ως εμπλεκόμενους σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Μετά τις κατηγορίες αυτές, ο Τομ Ντόσι, διεγράφη σήμερα από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μετά από την απόφαση αυτή, ο Ντόσι δήλωσε ότι διαθέτει βίντεο το οποίο αποδεικνύει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Ιλίρ Μέτα, είχε διατάξει τη δολοφονία του, καταβάλλοντας 500.000 ευρώ και άλλα 100.000 ευρώ για τη δολοφονία ενός άλλου βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ντόσι είπε ότι γι' αυτό είχε λάβει γνώση και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι. Ο Πρόεδρος της Βουλής διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς και μέσω εκπροσώπου του ζήτησε από τον Τομ Ντόσι να καταθέσει στον εισαγγελέα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τον ενοχοποιούν.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, είπε ότι είναι απαράδεκτο ο βουλευτής αυτός να παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, χαιρέτισε την απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας να διαγράψει τον Τομ Ντόσι, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες". "Οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν στα σοβαρά την απειλή του εγκλήματος και της διαφθοράς κατά των ελεύθερων και δημοκρατικών κοινωνιών", αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

"Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας να απομακρύνουν τα άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες ή τη διαφθορά", αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ. Την ίδια θέση εξέφρασε και το γραφείο της ΕΕ στα Τίρανα, που απαίτησε τη συνέχιση της διαδικασίας της αποποινικοποίησης της πολιτικής στην Αλβανία.

Λ. Παππάς: «Άλλος δρόμος εκτός ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν υπάρχε...
Ράδιο Δρυϊνούπολις: 24 χρόνια στην υπηρεσία της εν...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Απ' το Facebook μας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη