Στο έλεος των πλημμυρων η νότια Αλβανία

Στο έλεος των πλημμυρων η νότια Αλβανία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί οι νότιες και νοτιοδυτικες περιοχές της χώρας λόγω των πλημμυρων απο της σφοδρες βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης και περίπου 300 σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες πλημμύρισαν από τα νερά των ποταμών μετα την κατάρρευση φραγμάτων στους νομούς του Φιερι και του Αυλώνα.

Στα νοτιοανατολικά της χώρας, στο Σκραπαρι, 6 χωριά εκκενώθηκαν μετά την πλημμύρα και εκατοντάδες κάτοικοι μεταφέρθηκαν με την βοήθεια των δυνάμεων του στρατού και της αστρονομίας σε ασφαλές περιβάλλον.

Στο Ελμπασάν μια παλιά γέφυρα κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά μικρού ποταμού.

Η αρχές κάλεσαν τους πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στις πόλεις του Νότου, να ακυρώσουν τα ταξίδια τους και να περιορίσουν της κινήσεις, διότι η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα μετα την κατάρρευση φραγμάτων σε διάφορα σημεία των ποταμών, που θέτουν σε κίνδυνο τους εθνικούς άξονες.

Σε πολλές περιοχές της χώρας έχει διακοπεί του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και σε μερικές περιοχές στο βορρά, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που έχουν απομονώσει πολλά ορεινά χωριά.

Έφυγε απo τη ζωή ο Αλέκος Κιτσάκης
Ήπειρος: Κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη