Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού δικαστηρίου για την διοικητική διαίρεση

Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού δικαστηρίου για την διοικητική διαίρεση

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί η τελική απόφαση από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο για την νέα εδαφική μεταρρύθμισή μετά από την προσφυγή ως αντισυνταγματικό από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η απόφαση είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των τοπικών εκλογών εάν θα διεξαχθούν υπό την νέα εδαφική διαίρεση ή θα μείνει ως είχε έως σήμερα και ο αριθμός των τοπικών μονάδων δεν θα αλλάξει.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται τα 5 σημεία του Συντάγματος, ως εκ τούτου, ο νόμος αυτός θα πρέπει να ακυρωθεί.

Επίσης, το Δημοκρατικό Κόμμα συζητά την ιδέα του μποϊκοτάζ των εκλογών, στον αποκλεισμό των τοπικών εκλογών, που σύμφωνα με το νόμιμο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου, καθώς αρνείται τη νέα διαίρεση εκλογές με 61 τοπικές μονάδες, υποστηρίζοντας οτι, έτσι όπως φτιάχτηκε από το κυβέρνηση η διαίρεση με 61 δήμους δίνει τη νίκη στο σοσιαλιστικό κόμμα.

Η σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αναμένεται να ακολουθηθεί από το διάταγμα του προέδρου Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος θα ορίσει και την ημερομηνία και των τοπικών εκλογών του 2015.

Η ΑΕΚ σκόνταψε στον... Μπολάνο
Αποκάλυψη: Kατεδαφίζουν τα σπίτια των Χιμαριωτών γ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη