Το δικαστήριο του Στρασβούργου χτυπάει ανελέητα την Αλβανία

Το δικαστήριο του Στρασβούργου χτυπάει ανελέητα την Αλβανία

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου, απορρίπτει για δεύτερη φορά το αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης για πάγωμα αποζημιώσεων πρώην ιδιοκτητών μέχρι του τρέχοντος έτους, ζητώντας χρόνο για εύρεση εσωτερικής λύσης. Έτσι, η αλβανική κυβέρνηση υποχρεούται, να καταβάλει στους δέκα προσφεύγοντες ιδιοκτήτες από το προϋπολογισμού του 2014, το ποσό των 9 εκατ. ευρώ.


Ενώ αναμενόταν μια απόφαση για το θέμα αυτό μέχρι τις 15 Ιουλίου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ανοίγοντας το δρόμο για την εξέταση των υπόλοιπων προσφυγών. Οι προσφυγές αυτές, όπως ήδη έχει αναφερθεί απ' το Στρασβούργο, έχουν γίνει αποδεκτές από το αλβανικό κράτος και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται κατ 'αναλογία ως μια απόφαση-πιλότο για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες.

Το φλέγον θέμα της ιδιοκτησίας που αποφεύγουν οι εκάστοτε αλβανικές κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν, θα πρέπει να το λάβει με σοβαρότητα η τωρινή αλβανική κυβέρνηση, καθώς αναφέρονται ότι μόνο 102 προσφυγές πρώην ιδιοκτητών που είναι σε εξέλιξη στο Δικαστήριο του Στρασβούργου, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, το κόστος των αποζημίωσης των προσφυγών που θα υποχρεωθεί να πληρώσει η αλβανική κυβέρνηση, ανέρχεται σε 500.000.000 ευρώ.

MEGA: Το κόμμα των τσάμηδων πλήττει την νοημοσύνη ...
Η επιστροφή της Τουρκίας στα Βαλκάνια
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click