Η Βουλγαρία στηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση

Η Βουλγαρία στηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση

Η Βουλγαρία θα στηρίξει την Αλβανία στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δήλωσε στα Τίρανα ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Κριστιάν Βιγκένιν, μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπουσάτι εξήρε την στήριξη της Βουλγαρίας για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών για την ενσωμάτωση στην ΕΕ.

Ο κ. Μπουσάτι τόνισε ότι τα δύο υπουργεία συμφώνησαν να συντονίσουν την περιφερειακή τους ατζέντα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι η Αλβανία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις και δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει η χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας από τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


"Διαπιστώνω με ευχαρίστηση μια κυβέρνηση που λειτουργεί δυναμικά και ανταποκρίνεται στην ευρωπαϊκή ατζέντα. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να αναβληθεί η χορήγηση του καθεστώτος και η Βουλγαρία θα εξακολουθήσει να απαιτεί να δοθεί καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Αλβανία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", δήλωσε ο κ. Βιγκένιν.

Όσον αφορά την σκεπτικιστική θέση της Ολλανδίας ο κ Μπουσάτι τόνισε ότι η χώρα αυτή δεν έχει ανακοινώσει την τελική απόφαση για το θέμα αυτό.

"Η Ολλανδία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ολλανδικές αρχές. Οι Κάτω Χώρες έχουν μια επιφυλακτική στάση, όχι μόνο σε σχέση με την Αλβανία, είναι γενικά επιφυλακτικές και αυστηρές στη διαδικασία της διεύρυνσης", δήλωσε ο κ. Μπουσάτι.

Πρόσθεσε δε ότι« αναμένουμε μια ομόφωνη πολιτική απόφαση για την χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας, η οποία θα δώσει περαιτέρω ώθηση για θετικές εξελίξεις στην περιοχή", δήλωσε ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας.

Το εθνικό θέατρο Αλβανίας πιο σημαντικο απ' τις συ...
«Μπλόκο» σε 375 κιλά αλβανικού χασίς στην Θεσπρωτί...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη