Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Μπερίσα: Ο πρωθυπουργός μας οικειοθελώς ζήτησε τα χημικά της Συρίας

Μπερίσα: Ο πρωθυπουργός μας οικειοθελώς ζήτησε τα χημικά της Συρίας


Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τον διάδοχο του Έντι Ράμα ότι προσφέρθηκε οικειοθελώς, στη Νέα Υόρκη, να καταστρέψει τα συριακά χημικά όπλα στην Αλβανία.

Κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι "ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να μην τρέχει στο εξωτερικό σε επίσημες επισκέψεις".

"Ο πρωθυπουργός έκανε μια μεγάλη απάτη. Υποσχέθηκε στη Νέα Υόρκη, εθελοντικά, με πάθος και ενθουσιασμό σε τρεις ξεχωριστές συναντήσεις, ότι η Αλβανία μπορεί να αναλάβει την επιχείρηση αυτή, την οποίαν απέρριψαν η Ρωσία, οι ίδιες οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Νορβηγία και πολλές άλλες χώρες. Και έμεινε το βάρος αυτό στην Αλβανία, η οποία σε σύγκριση με τις χώρες αυτές, στο χάρτη μοιάζει με φιστίκι" δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δήλωση του Paul Walker, από τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό, στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η Αλβανία έχει συμφωνήσει για την καταστροφή των χημικών όπλων.


Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην αίθουσα της Βουλής, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να έχουν αποκλείσει το βήμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για το θέμα των χημικών όπλων.

Εν τω μεταξύ, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται αυτή την ώρα έξω από το Κοινοβούλιο όπου χιλιάδες πολίτες εκφράζουν την αντίθεση τους στην παραλαβή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Το σχόλιό μας: Ο Μπερίσα όταν ήταν πρωθυπουργός της Αλβανίας, ακολουθούσε την ίδια τακτική με αυτή του Ράμα στα θέματα της Αμερικής, αυτή του γλειψίματος. Μόλις άκουγαν για Αμερική κατέβαζαν τα σώβρακα και υπάκουαν δίχως δεύτερη σκέψη. Τα όσα λέει τώρα προσπαθώντας να κάνει αντιπολίτευση ακούγονται λοιπόν αστεία γιατί θα είχε κάνει ακριβώς το ίδιο με τον Ράμα αν ήταν ακόμη πρωθυπουργός. Αφού θέλατε δώρο το Κόσοβο, φάτε τώρα τα χημικά για επιδόρπιο και να μην ξεχάσετε πως οι Αμερικανοί σας αγαπάνε... είναι φίλοι σας.

Χημική αγάπη
Οι τράπεζες στήριξαν τις θυγατρικές τους στην Αλβα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη