Στην Αλβανία ο επίτροπος Φούλε, συναντήθηκε με τον Νισάνι


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουιαρ Νισάνι, συναντήθηκε ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, ο οποίος επισκέπτεται από σήμερα την Αλβανία.

Κατά την επίσκεψη αυτή, ο κ. Φούλε αναμένεται να προτείνει στην αλβανική κυβέρνηση την έναρξη ενός διαλόγου υψηλού επιπέδου με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να επιταχυνθεί η επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες προς τα Τίρανα.

Λίγες εβδομάδες πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μέσω της έκθεσης προόδου στα κράτη μέλη, να χορηγήσουν το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ στην Αλβανία και επισήμανε τις πέντε προτεραιότητες που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο εποικοδομητικός πολιτικός διάλογος και η συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ένταξη της χώρας, θεωρούνται από τις Βρυξέλλες ως βασικό στοιχείο στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα, ο Επίτροπος Φούλε θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα,την υπουργό για θέματα Ενσωμάτωσης, Κλαϊντα Γκιόσα, τον Πρόεδρο της Βουλής, Ιλίρ Μέτα, τον υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα.

Ο κ. Φούλε θα συμμετάσχει, επίσης, σε μια συνάντηση με φοιτητές και στην τελετή αποφοίτησης που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ακαδημία για τη δημοκρατία.

Είναι η τρίτη επίσκεψη του Επιτρόπου εντός του τρέχοντος έτους στην Αλβανία και η πρώτη μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση.

Μειωμένες οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click