Συμφωνία Βελγίου - Αλβανίας για αμοιβαία αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών

Την στιγμή που η Ελλάδα δυσκολεύετε να κάνει συμψηφισμό για να μην κόψει τις συντάξεις του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες

Η Αλβανία και το Βέλγιο προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την αμοιβαία αναγνώριση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης των πολιτών που εργάζονται στις αντίστοιχες χώρες.

Ο Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και Νεολαίας ΄Έριον Βελιάι δήλωσε ότι κάθε Αλβανός που ζει και εργάζεται και επιθυμεί να μείνει στο Βέλγιο θα του αναγνωρίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές που έχει καταβάλει όταν ζούσε στην Αλβανία και αντίστροφα.

Ο κ. Βελιάι τόνισε ότι η ίδια συμφωνία, αναμένεται να υπογραφεί και με τον Καναδά. "Έχει ολοκληρωθεί ήδη ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων, και όλα είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση" δήλωσε. Πρόσθεσε, δε, ότι "στον Καναδά πληρώνουν ένσημα περίπου 25.000 Αλβανοί, οι οποίοι αναμένεται να επωφεληθούν από αυτή τη συμφωνία".


Ο κ. Βελιάι δήλωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει απευθύνει πρόταση για την αμοιβαία αναγνώριση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και στις άλλες χώρες της ΕΕ, και ότι αναμένεται να είναι πιο εντατικές η συνομιλίες με χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, όπου ο αριθμός των Αλβανών που εργάζονται και πληρώνουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης είναι πολύ μεγάλος.

Ας σημειωθεί ότι η επίτευξη αυτών των συμφωνιών ήταν ένα από τα ισχυρότερα σημεία του εκλογικού προγράμματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατά τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Κοσοβάρος γκρέμισε τα όνειρα των Αλβανών για πρόκρ...
Οι Αλβανοί και οι εκλογές του 2001 στο Κοσσυφοπέδι...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click