Αλβανία: Ακύρωση αποφάσεων για την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προχώρησε στην ακύρωση αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης υπό τον Σαλί Μπερίσα για την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών με εκχώρηση δικαιωμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ακυρώσει τις άδειες για την κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών σταθμών, οι οποίες είχαν δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο, αν και προηγουμένως ο κ. Μπερίσα είχε ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Ο κ. Ράμα είχε προειδοποιήσει τον προκάτοχό του να μην προχωρήσει στην έκδοση αδειών λειτουργίας και σε άλλες αποφάσεις την μεταβατική περίοδο, διότι η νέα κυβέρνηση θα εξετάσει με προσοχή την κάθε απόφαση, κατηγορώντας τον Σαλί Μπερίσα για "πελατειακές σχέσεις και εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας του, ευνοώντας με παράνομους τρόπους ΄πελάτες΄ της κυβέρνησής του".


Την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα, ο Έντι Ράμα ακύρωσε έναν από τους πιο επίμαχους νόμους, αυτόν που προέβλεπε την εισαγωγή αποβλήτων για τις ανάγκες κάποιων νεοσύστατων εταιρειών ανακύκλωσης, γεγονός που προκάλεσε την οργή των οικολογικών οργανώσεων και της κοινής γνώμης.

Συγχωροχάρτι έναντι 10.000 ευρώ για τον Κάτσε
Δύσκολα αισθάνθηκε ο Νίνης κόντρα στον Παναθηναϊκό
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη