Ενίσχυση της συνεργασίας στην άμυνα μεταξύ Ελλάδας - Αλβανίας


Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli, η οποία συμμετείχε στις αρχές της εβδομάδας, στην ολοκληρωμένη περιφερειακή υπουργική σύσκεψη του 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρντο της Σλοβενίας, είχε μια διμερή συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά έκανε θέμα την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στην άμυνα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Αναμένεται επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελου Βενιζέλου στα Τίρανα, όπου η επίσκεψη αυτή δείχνει την νέα διάσταση των σχέσεων μεταξύ των γειτονικών κρατών.

Με την κα Γεννηματά, εστιάστηκε κυρίως η ανάγκη εφαρμογής περισσότερων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του διμερούς σχεδίου συνεργασίας.

Αν και υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, εντούτοις πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία στον τομέα της άμυνας, με μια καλύτερη διαχείριση των οικονομικών πόρων, επεσήμανε η Ελληνίδα υπουργός.


Από την πλευρά της η Αλβανή υπουργός, Μιμή Κοντέλι, ευχαρίστησε την κα Γεννηματά για την υποστήριξή της και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών που έχουν αρχαία ιστορία και κοινά συμφέροντα. Μοιράστηκε την άποψη ότι η οικονομική κατάσταση δεν πρέπει να εμποδίζει την περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

Οι δύο υπουργοί επεσήμαναν την ανάγκη για την εξεύρεση νέων τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας, όπως είναι η ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα της τεχνολογίας και του κυβερνοχώρου, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


echedoros-a.gr

Δύσκολα αισθάνθηκε ο Νίνης κόντρα στον Παναθηναϊκό
Κοινό συνέδριο Ελλάδας και Αλβανίας με θέμα το Βιο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη