Ο αλβανικός πληθυσμός αυξάνει στα Σκόπια

Ο αλβανικός πληθυσμός αυξάνει στα Σκόπια

Στατιστικά στοιχεία των τελευταίων έξι χρόνων επισημαίνουν την αύξηση του αλβανικού πληθυσμού και τη μείωση του σλαβικού.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Dnevnik’,  για την περίοδο 2004- 2010, είναι καταφανή τα αριθμητικά στοιχεία της αύξησης του αλβανικού πληθυσμού και παράλληλα της μείωσης  του σλαβικού.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα,  στο διάστημα αυτό,  παρατηρήθηκε αύξηση του αλβανικού πληθυσμού με γεννήσεις και μείωση του σλαβικού πληθυσμού από τον  υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας των Σλάβων  και της μείωσης του ποσοστού των γεννήσεων.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των Σλάβων κατά τα τελευταία επτά χρόνια

μειώθηκε κατά 12 χιλιάδες κατοίκους, ενώ οι Αλβανοί ,στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, παρουσίασαν αύξηση 31 χιλιάδων κατοίκων.

Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε έρευνα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (SSO) των Σκοπίων και είναι προφανές ότι  ο σλαβικός πληθυσμός έχει πλειοψηφία σε 65 δήμους από τους 84 συνολικά.

Σύμφωνα, επίσης,  με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο αλβανικός πληθυσμός στα Σκόπια ανέρχεται πάνω από το 25 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο σλαβικός βρίσκεται πάνω από το 64 τοις εκατό.

 

Βαλκανικό Περισκόπιο

Ναρκωτικά σε λεωφορείο που μετέφερε κόσμο απ' τους...
Ο Eno Cacaj ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Ένωσης Χειμα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη