Κόντρα για την τιμή του ρεύματος στην Αλβανία

Κόντρα για την τιμή του ρεύματος στην Αλβανία

 

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Αλβανίας αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητη την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, οι εταιρείες ενέργειας στην Αλβανία είχαν ζητήσει αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και όπως είναι λογικό αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Η εταιρεία ενέργειας, CEZ Shperndarje, η αλβανική μονάδα της τσεχικής εταιρείας, CEZ, αμφισβήτησε την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Αλβανίας να διατηρήσει αμετάβλητες τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές τα επόμενα τρία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση θα επηρεάσει

το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Παρά το γεγονός ότι η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές παρέμεινε αμετάβλητη στα 9,53 λέι ανά kWh, τώρα η CEZ Shperndarje θα πρέπει να αγοράζει την παραγόμενη ενέργεια από την αλβανική επιχείρηση ηλεκτρισμού, KESH, στην τιμή των 2,83 λέι ανά kWh, αντί της προηγουμένης τιμής των 1,48 λέι. Η ηλεκτρική ενέργεια θα διανέμεται μέσω της εταιρείας OST έναντι 0,65 λέι ανά kWh αντί των 0,6 λέι που ήταν προηγουμένως, γεγονός που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αυξήσει τα λειτουργικά της κόστη.

 

Ο Eno Cacaj ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Ένωσης Χειμα...
Θέμα αξιοπιστίας της απογραφής στην Αλβανία θέτει ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη