Συστάθηκε η ειδική επιτροπή για τη Διοικητική Διαίρεση

Συστάθηκε η ειδική επιτροπή για τη Διοικητική Διαίρεση

Υπό την προεδρία των δύο συμπροέδρων Anila Denaj και Dhurata Çupi, πραγματοποιήθηκε σήμερα η επόμενη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «Για τη Διοικητική-Εδαφική Μεταρρύθμιση στη Δημοκρατία της Αλβανίας».

Μετά την έγκριση των πρακτικών της συνεδρίασης στις 15.06.2022, η συνεδρίαση συνεχίστηκε σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη: έγκριση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής και το χρονοδιάγραμμα των ακροάσεων, σύμφωνα με τις προτάσεις των συμπροέδρων. Κατόπιν πρότασης της κ. Denaj, με την ιδιότητα της συμπροέδρου, οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες που πρότεινε το σοσιαλιστικό κόμμα αποφασίστηκε να είναι: η κ. Adelina Farrici και ο κ. Artan Shkëmbi. Με πρόταση της κ. Çupi, με την ιδιότητα της συμπροέδρου, οι εμπειρογνώμονες που πρότεινε η αντιπολίτευση, αποφασίστηκαν οι κ. Agron Haxhimali και Roland Bejko.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την ανασκόπηση του δεύτερου θέματος της ημερήσιας διάταξης και την παρουσίαση της λίστας φορέων, εμπειρογνωμόνων, εκπροσώπων του ακαδημαϊκού κόσμου και μη κερδοσκοπικών οργανισμών με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν δημόσιες ακροάσεις στις επόμενες συνεδριάσεις της ειδικής επιτροπής και διορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα. Οι συμπρόεδροι κα Denaj και κα Cupi παρουσίασαν τις προτάσεις που ελήφθησαν μέχρι στιγμής από τα μέλη της ειδικής επιτροπής και κάλεσαν όλα τα μέλη να υποβάλουν πρόσθετες προτάσεις στην τεχνική γραμματεία της ειδικής επιτροπής. Μετά από συζητήσεις, η επιτροπή ενέκρινε τον κατάλογο και το χρονοδιάγραμμα των ακροάσεων που παρουσίασαν οι δύο συμπρόεδροι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου