Κατάχρηση ποσών μαμούθ στο αλβανικό υπουργείο εργασίας

Κατηγορούν και τον Καλυβιώτη ως καταχραστή


- Από τον Αύγουστο του 2011 "συμβούλευε" τον Ξέρα ο πρόεδρος της ΝΕΒ Θ. Καλυβιώτης.
- Ζούσε στην Ελλάδα αλλά πληρωνόταν από την Αλβανία, γράφει το Balkanweb.
- Είχε εισπράξει 10,613 ευρώ με εντολή του Υπουργού του Μπερίσα για εικονικές εργασίες ενώ οι εντολές πληρωμών δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά!

Σκάνδαλο μεγατόνων ξεσπά λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές της 23ης Ιουνίου στην Αλβανία. Στο επίκεντρό του βρίσκονται στενοί συνεργάτες του Σπύρου Ξέρα μεταξύ των οποίων ο Θεοφάνης Καλυβιώτης, πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μετά από έλεγχο της Κρατικής Υπηρεσίας Ελέγχου (KLSH) στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, βρεθήκαν πολλές παρατυπίες και οικονομικές ζημιές στον προϋπολογισμό του κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Top Channel οι ζημιές ανέρχονται σε 237 εκατομμύρια λεκ ενώ ήδη έχει ασκηθεί διώξει εις βάρος τριών υψηλών υφιστάμενων του Υπουργείου.


Μετά την έρευνα η Κρατική Υπηρεσία Ελέγχου κατέθεσε τέσσερις ποινικές διώξεις στην Εισαγγελία Τιράνων για «κατάχρηση εξουσίας», «πλαστογραφία εγγράφων», «κλοπή μέσω κατάχρησης εξουσίας» και «παραβίαση της ισότητας των συμμετεχόντων σε προσφορές ή σε δημόσιες δημοπρασίες».

Μεταξύ των εμπλεκόμενων είναι ο Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Σπύρου Ξέρα, ένας εκ των συμβούλων του Ξέρα καθώς και η επικεφαλής των υπηρεσιών υποστήριξης του Υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πρόσωπα εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, είναι ο Σύμβουλος του υπουργού Σπύρου Ξέρα και πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Θεοφάνης Καλυβιώτης, ο οποίος είχε απασχολήσει πρόσφατα τα ΜΜΕ όταν και αποκαλύφθηκε η επαγγελματική του συνεργασία με τον υπουργό του Μπερίσα.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ η έρευνα στο υπουργείο του Σπύρου Ξέρα είχε γίνει πριν τις εκλογές ωστόσο η κρατική υπηρεσία έλεγχου θεώρησε σωστό να μην την δημοσιοποιήσει πριν τις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Ευχόμαστε να μην βρεθεί μπλεγμένος και ο ίδιος ο Υπουργός!


Αυτόνομη

Αλβανικά πρωτοσέλιδα Σαββάτου
Υπόκλιση στον Πύρρο Δήμα απ' τους Τούρκους
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click