Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Προεκλογική Συμφωνία Σαμαρά με Μπερίσα

Προεκλογική Συμφωνία Σαμαρά με Μπερίσα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γαλλία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του Λαϊκού Κόμματος, συναντήθηκε με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, η συνάντηση έγινε με αφορμή τον καθορισμό των χωρικών υδάτων. Τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσαν ότι ο Μπερίσα χαιρέτισε την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συμφώνησαν να συνάψουν νέα συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, όταν η σημερινή αντιπολίτευση έρθει στην εξουσία και γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός.

Μαθεύτηκε επίσης ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα

αμοιβαίας συνεργασίας για την επιτυχία των εκλογών. Έτσι ο Σαμαράς ζήτησε από τον Μπερίσα κατά την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα να ανακηρύξει  την Κορυτσά, τη Χιμάρα και την Πρεμετή ως μειονοτικές πόλεις.

Αυτό θα βοηθήσει το εκλογικό προφίλ του Σαμαρά και αυτός θα δώσει με τη σειρά του βοήθεια για την (επαν)εκλογή του Μπερίσα.

Η συνάντηση την οποία είχε ο Σαλί Μπερίσα με το Σαμαρά δεν ανακοινώθηκε προς το υπουργικό συμβούλιο. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη συμφωνία των χωρικών υδάτων.

Το 2009, η αλβανική κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη από τον υπουργό Εξωτερικών Λουζλίμ Μπάσα, υπέγραψε τη συμφωνία με την τότε ελληνική δεξιά.

Η συμφωνία αυτή απορρίφθηκε από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο και ο Μπερίσα είχε υποσχεθεί πως το ζήτημα θα μπορούσε να διευθετηθεί αλλιώς.

 

Βαλκανικό Περισκόπιο

Πλημμύρισε η Χιμάρα (βίντεο)
Αιχμές απ' την εφημερίδα «ΤΕΜΑ» για τον πρέσβη του...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη