Ο Μπερίσα επέστρεψε στην ηγεσία του ΔΚ Αλβανίας

Ο Μπερίσα επέστρεψε στην ηγεσία του ΔΚ Αλβανίας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα μίλησε μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που τον επανέφεραν την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, χθες Κυριακή 22 Μαΐου, μετά την ανακοίνωση των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Μπερίσα τόνισε ότι η Αλβανία βρίσκεται σε ένα καθεστώς που δεν το αξίζει και ότι σύντομα θα το ξεφορτωθούν.

«Έγινε. Τρέφω μεγάλη ταπεινοφροσύνη και απέραντη ευγνωμοσύνη για όλους εκείνους τους άνδρες και τις γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θριάμβευσαν ως ελεύθεροι άνθρωποι σε μια διαδικασία που θα καταγραφεί στην ιστορία των Αλβανών ως το θαύμα του 21ου αιώνα. .

Πριν από 31 χρόνια, ένας μεγάλος φίλος του έθνους μας στην ιστορική του επίσκεψη, ο Τζιμ Μπέκερ, είπε στους Αλβανούς ότι θα είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τους ηγέτες σας. Τα μέλη του ΔΚ, άνθρωποι ελεύθεροι, ευγενών ιδανικών, έγραψαν ιστορία σε μια υπέροχη διαδικασία. Επομένως, η ευγνωμοσύνη πηγαίνει σε όλους αυτούς.

Έχω απέραντη ευγνωμοσύνη στα μέλη που σήμερα ανήμερα της 22ης Μαΐου άφησαν κάθε υποχρέωση και ψήφισαν να εκλέξουν ως ελεύθερους πολίτες τον πρόεδρό τους, τον πρόεδρο του ΔΚ. Αυτή η εξαιρετική πεποίθησή τους είναι μεγάλη υποχρέωση για μένα. Πολύ μεγάλη υποχρέωση, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μαζί σας θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε σε αποστολή. Είμαστε άνδρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, που αποστολή μας είναι οι διαδικασίες που αναγνωρίζει το ΔΚ να αναγνωριστούν από ολόκληρη την αλβανική κοινωνία και να σώσουν την Αλβανία από ένα καθεστώς που δεν το αξίζει.

Η ευγνωμοσύνη μου πηγαίνει στην αλβανική νεολαία. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Ήταν οι κύριοι υποστηρικτές αυτού του κινήματος. Ο όρκος μου ενώπιόν τους και όλοι οι Αλβανοί θα κάνουν τα πάντα για να πραγματοποιήσουν τα πιο όμορφα όνειρά τους σε αυτή τη χώρα.

Αυτός που πραγματοποιεί τα όνειρά του, είναι απείρως υποχρεωμένος να κάνει τα πάντα για την πραγματοποίησή τους. Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, σε αυτό το δωμάτιο, κάπου στη γωνία, οι δημοσιογράφοι με ρώτησαν: «Τι πιστεύεις για την επιστροφή σου και προβλέπεις ο Μπερίσα ότι θα επιστρέψει στο τιμόνι του Δημοκρατικού Κόμματος; «Η απάντησή μου ήταν η εξής: Ποτέ μην λες ποτέ», είπε ο Μπερίσα.

Ο Μπερίσα στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση εξασφάλισε 40.820 ψήφους, μεταφρασμένες σε ποσοστά, 93,45%. Από την άλλη, ο άλλος υποψήφιος Ίψεν Ελέζι έλαβε 2532 ψήφους ή ποσοστό 5,8%.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου